Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
kysucan3100 Anonymní
|
Zaslal: ne 08. srpen 2010 18:52 Předmět: vatovec |
|
|
...ahojte, ludkovia...
...na tuto stranku som sa dostal ohladne vatovca...pracujem totizto v Anglicku, v zrebcine...a nasiel som nejake biele huby...gulate...vonali pekne...a kedze boli aj trosku obryzene od slimakov, povedal som si, ze to musi byt asi huba jedla...pozbieral som vsetkych 6 gul...ved ak to nie je jedle, poriadne poumyvam ruky a zivot ide dalej...Na internete, som vsak nasiel v Atlase hub, ze je to huba jedla...zacal som hladat recepty...a vyprazil som si ho v trojobale s hranolkami a tatarkou...poviem vam, to bola zranica...dnes som sa bol zas prejst a nasiel som 2 huby...skusil som to rozpucit a zahrabat do zeme, mozno to vyjde, mozno nie...ale vlhko je tu dost a aj zapadna strana vyhovuje...takze uvidim, ci nieco z toho bude...ak by ste mali nejaky otazky, alebo rady, kludne my mozte napisat..: kysucan3100@azet.sk |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: ne 08. srpen 2010 19:16 |
|
|
ojoj, to je špatný přístup, že pokud je to ohryzané od slimáků, je to jedlá houba. Vždyť i nejjedovatější houby často bývají ožrané od slimáků! |
|
Návrat nahoru |
|
|
JARIN
Založen: 01. 05. 2008 Příspěvky: 578 Bydliště: Hroznětín okr. Karlovy vary
|
Zaslal: ne 08. srpen 2010 19:29 |
|
|
Můj bože to snad už není
možný |
|
Návrat nahoru |
|
|
návštěvník Anonymní
|
Zaslal: ne 27. března. 2011 9:24 |
|
|
Jojo je to možný Jarine |
|
Návrat nahoru |
|
|
kolemjdoucí Anonymní
|
Zaslal: st 31. října 2012 21:23 Předmět: Re: dotaz - pýchavka |
|
|
pá 12. září 2008 19:15 Lupo napsal: |
pá 12. září 2008 17:38 fero napsal: |
Zdravím vespolek, můžete mi pomoci, viděl jsem tu někde před časem příspěvek nějakého člověka s odkazem či adresou na sadby hub, konkrétně právě vatovce, nemohu to nikde najít, hledám špatně poradíte mi kde to bylo?
Děkan. |
Bylo to opravdu zde, ale dotyčnému "podnikateli" se velmi nelíbilo, že jsme doplněním kontaktních údajů prolomili jeho anonymitu (anonymní reklama není povolena) a požádal o odstranění příspěvků. |
anonymní prodejna je v ČR zakázána. dotyčný pán nemá právo provozovat e-shop a neuvádět na něm své jméno, číslo registrace nebo kontaktní telefon. všechny údaje jsou povinné a může za to dostat pokutu. jak koukám stále ty údaje totiž na svém webu neuvádí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
kolemjdoucí Anonymní
|
Zaslal: st 31. října 2012 21:28 |
|
|
ne 08. srpen 2010 19:16 Roman Manak napsal: |
ojoj, to je špatný přístup, že pokud je to ohryzané od slimáků, je to jedlá houba. Vždyť i nejjedovatější houby často bývají ožrané od slimáků! |
pán netvrdil že ožrání od slimáků zaručuje jedlost, jen její pravděpodobnost, a zjevně každou nejistou houbu následně doma kontroluje dle atlasu a určitě ji jí jen pokud si je jistý. čtěte líp lidi |
|
Návrat nahoru |
|
|
kolemjdoucí Anonymní
|
Zaslal: st 31. října 2012 21:34 |
|
|
st 01. října 2008 18:30 Anonymous napsal: |
Já jsem někde četl, že hřibovité houby zatím uměle pěstovat nejdou?!? Tak jak to je? To např. myceliumwolf prodává sadby pýchavky a ani od něj myslíte, že to nevyroste nikomu?!?
To snad ne????? Komu či čemu potom lze věřit???????????? |
v obchodech se už dávno před vaší diskuzí prodávají hřibovité i jiné houby a nemyslete si že jsou nasbírané v lese - vždyť by to bylo i příliš nebezpečné. existují pěstitelské firmy specializované pro pěstování nejrůznějších druhů hub. na netu najdete např. i eshop jedné firmy které nechci dělat reklamu, a ta prodává opravdu plejádu nejrůznějších druhů, vše pěstuje na farmě a zásobuje i řetězce.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
Zaslal: po 03. června 2013 13:29 |
|
|
Trosku to tu ozivim - v nedelu sla v Receptari na Prima Family "reportaz" o pestovani vatovca, vsimol som si ze pouzivali sadbu od Wolfa |
|
Návrat nahoru |
|
|
DavidusCZ
|
Zaslal: po 03. června 2013 20:37 |
|
|
kolemjdoucí: Cituji "a kedze boli aj trosku obryzene od slimakov, povedal som si, ze to musi byt asi huba jedla". Dá se to vyložit i jinak? Já myslím, že ne. Pisatel si řekl, že je to asi jedlá houba, protože je ohryzaná od slimáků. Před tím Bob varoval a toho se zhrozil. Zadruhé: To nemyslíš vážně, že prodej mykorhizních hřibovitých hub pochází z hub vypěstovaných na farmách, ze kterých se už dávno před tímto příspěvkem zásobují řetězce? |
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
Zaslal: po 10. června 2013 13:05 |
|
|
Ked uz sa bavime ze ci to je mozne, tak sa priznam ze som mal v jari 8 malych 10g sadieb vatovca (mycelia) a "vysadil" som si ho v zahrade. Snazil som sa ho dat na tieniste a vlhsie miesta, kde rastu zihlavy, tak uvidime ci z toho o rok-dva nieco bude. Ja to beriem iba ako maly experiment, jeden 10g sacok ma stal 1 Euro.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
Zaslal: út 24. června 2014 11:29 |
|
|
Vatovce zatial nic, je strasne sucho. Ale postrehol som cosi zaujimave - zihlava sa zblaznila, este som nezazil aby som nestihal vyzinat zihlavu a susit ju pre sliepky na zimu. Kde som ockoval vatovce, tak tam rastie mnohonasobne rychlejsie a ma mohutnejsie "trsy" ako roky predtym. U suseda popri plote nevyzera tak mohutne. Zeby to bolo sposobene symbiozou s myceliom vatovca? Inak si ten mohutny rast zihlavy tento rok neviem vysvetlit...
Ked uz nebudu vatovce, tak aspon sliepky budu mat celu zimu vydatnu stravu |
|
Návrat nahoru |
|
|
borovec
Založen: 16. 01. 2008 Příspěvky: 218 Bydliště: Tržek u Litomyšle
|
Zaslal: út 24. června 2014 11:45 Předmět: Vatovec |
|
|
Pozoruji to samé,vatovec je třetím rokem a stále nic. |
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
Zaslal: st 25. června 2014 6:01 |
|
|
Tak aspon bude dobra zihlava pre sliepocky, pripadne pre liecive caje. Aj to neni na zahodenie
Podla mna je na nich strasne sucho, ale azda poriadne zaprsi a potom sa uvidi... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Johnyhacek Anonymní
|
Zaslal: pá 01. srpen 2014 9:31 |
|
|
hledal jsem recepty na vatovce a narazil jsem na toto téma
roste mi na zahradě už několik let (nevím, kde se tam vzal) - vždy o několik metrů jinde a na nepraktických místech a navíc neodpovídajících tomu, co je v literatuře - je to sekaný trávník - hustý sešlapaný drn, po kterém se chodí i jezdí, částečně pod starou jabloní a u stodoly.
Několikrát jsem ho přejel nebo ulomil, protože jsem si ho v počátku nevšiml - rostl u stodoly přímo těsně u vrat, nebo přesně v koleji, kde se jezdí traktorem nebo autem... |
|
Návrat nahoru |
|
|
onanym Anonymní
|
Zaslal: so 28. února 2015 20:25 |
|
|
Já zasel (zasadil) již před pěti lety na výborná místa. Zaléval a čekal.
A nic |
|
Návrat nahoru |
|
|
|