Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Amanita phalloides - Muchomůrka zelená
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tomomima

PříspěvekZaslal: so 08. srpen 2009 0:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejčerstvější houby dubin Chuchelského háje jsou teď muchomůrky zelené, a neroste jich tu málo, bramborový košík by se dal nasbírat Exclamation

81.74 kB    
trochu jsem ji poodhalil, ten kalich byl schován pod listím...
IMG_phalloides.jpg
   IMG_phalloides.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Joeking

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 10:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tahle se mi líbila. Roste jich kolem Opavy opravdu hodně..

184.54 kB    
amanita.jpg
   amanita.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teri

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 21:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky jsem ji ve středu potkala kousek od holubinky nazelenalé - mršku Very Happy

148.39 kB    
5. 8. 09 u Rychnova nad Kněžnou
P8050413.JPG
   P8050413.JPG
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 11. srpen 2009 7:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 10. srpen 2009 21:30 Teri napsal:
Taky jsem ji ve středu potkala kousek od holubinky nazelenalé - mršku Very Happy

Mám z neděle naprosto stejný zážitek... barevně skoro nerozeznatelné... tady je vidět, jakýho si člověk musí dávat bacha...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Oťas

PříspěvekZaslal: so 14. srpen 2010 23:39
  Předmět: Amanita phalloides - Muchomůrka zelená
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Těchto jedovatých krásek teď houfně přibývá ...

183.62 kB    
m-zelená.jpg
   m-zelená.jpg
Míra

PříspěvekZaslal: ne 15. srpen 2010 22:01

Tak už se klube další várka jedůvek.

180.1 kB    
15.8.2010
Praha
HPIM0219.JPG
   HPIM0219.JPG
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 16. srpen 2010 18:19
  Předmět: Re: Amanita phalloides - Muchomůrka zelená

Rostou velmi hojně.

88.45 kB    
16.8.2010- PR Vápenice, dub,buk a habr
amanita_phalloides.jpg
   amanita_phalloides.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miroslav Comorous

PříspěvekZaslal: po 30. srpen 2010 20:59
  Předmět: Muchomůrka zelená?

Rostly na kraji starého většinou jehličnatého lesa s ojedinělou starou břízou a v hustém náletu mladých osik. Byla tam dost tma,vlhko, téměř holá hlína s opadaným jehličím a listím bez trávy.

167.21 kB    
P8250446.jpg
   P8250446.jpg

176.96 kB    
P8250445.jpg
   P8250445.jpg
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 30. srpen 2010 21:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jasně,,,
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 30. srpen 2010 23:30

4 krasavice ...

195.04 kB    
doubrava, okolí Roudnice n. Labem 27.8.2010
muchomůrka zelená-Amanita phalloides.jpg
   muchomůrka zelená-Amanita phalloides.jpg
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 2:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jak vyšitá!
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 6:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Minulý týden jsem potkal nádherné plodnice ve staré lipové áleji z Mimoně na Vranov. Mezi spoustou holubinek! Jen sáhnout vedle a poslední smaženice je na stole. Krom téhle jedůvky tam také rostla panterová. Barevné hřiby žádné Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 16:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj znalci. Já jsem opravdový laik ohledně hub a manžel je ze mě nešťastný, protože odmítám pozřít cokoliv, co sama neutrhnu a co není čistokrevný hřib.
Nepochodil s růžovkami (podle něj údajně nejchutnější houbou) a holubinkami, které jsou prý výborné smažené na másle.
Když se dívám na tyhle fotky muchomůrky zelené, říkám si, jak málo stačí, aby se člověk spletl a přesně jak to tady zaznělo - poslední smaženice.

Chtěla bych někdy vidět vedle sebe naživo muchomůrku zelenou a holubinku zelenou. Tu druhou vídám často v lesích, tu první jsem zatím ještě nezahlédla - buďto se mi vyhybaly nebo si je úspěšně pletu s holubinkou.
Prosím proto vás znalce, nejlépe z okolí Tábora, jestli tuhle mrchu zelenou jedovou najdete, písněte mi na email kaonkl@seznam.cz, ráda se přijedu podívat, očuchám, osahám, neochutnám - to se opravdu bát nemusíte, na to se mám příliš ráda Smile Ale potřebuju vidět ten rozdíl, jinak se svého panického strachu z hub snad nikdy nezbavím ! Embarassed Crying or Very sad
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 16:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 31. srpen 2010 16:05 Anonymous napsal:
Ahoj znalci. Já jsem opravdový laik ohledně hub a manžel je ze mě nešťastný, protože odmítám pozřít cokoliv, co sama neutrhnu a co není čistokrevný hřib.
Nepochodil s růžovkami (podle něj údajně nejchutnější houbou) a holubinkami, které jsou prý výborné smažené na másle.
Když se dívám na tyhle fotky muchomůrky zelené, říkám si, jak málo stačí, aby se člověk spletl a přesně jak to tady zaznělo - poslední smaženice.

Chtěla bych někdy vidět vedle sebe naživo muchomůrku zelenou a holubinku zelenou. Tu druhou vídám často v lesích, tu první jsem zatím ještě nezahlédla - buďto se mi vyhybaly nebo si je úspěšně pletu s holubinkou.
Prosím proto vás znalce, nejlépe z okolí Tábora, jestli tuhle mrchu zelenou jedovou najdete, písněte mi na email kaonkl@seznam.cz, ráda se přijedu podívat, očuchám, osahám, neochutnám - to se opravdu bát nemusíte, na to se mám příliš ráda Smile Ale potřebuju vidět ten rozdíl, jinak se svého panického strachu z hub snad nikdy nezbavím ! Embarassed Crying or Very sad

Doporučuji zajít na nějakou výstavu hub nebo přednášku s demonstrací donesených druhů a nechat si rozdíly vysvětlit. Jako u každých přírodnin, i u hub je potřeba se naučit rozeznávat důležité znaky, podle kterých pak houbu určím.

Na druhou stranu, víc takových houbařů panikářů, aspoň na nás ostatní zůstane v lese víc masáků, holubinek a podobných dobrot! Smile
Laik

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 16:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 04. září 2006 0:36 Šťavnatka napsal:
Viď? Právě proto jsem se o ně začla zajímat. "poznej svého nepřítele". Teď už vim, na kterou houbu můžu šáhnout a na kterou ne. Nejvíc mě děsí lupeny, z těch mám fakt hrůzu. Když jsem byla malá, pořád se mi zdálo, že ležim na houbách a ječela jsem ze spaní. A tím, jak jsem se o to začla zajímat, moje "mykofóbie" ustupuje. Ale třeba fakt panickou hrůzu mám z jedovatejch muchomůrek a vláknic. Brrr! Bojim bojim. Rolling Eyes

Jéé, šťavnatko, ty jsi jak já Very Happy Konečně někdo se stejnou krevní skupinou Smile Já se sice na houby sahat nebojím, ale bojím se je jíst, ikdyž do lesa chodím hrozně ráda.
Předchozí příspěvek byl můj, jen jsem se zapomněla přihlásit Embarassed .
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 4 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru