Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
phallus
|
Zaslal: út 08. června 2010 13:39 Předmět: Dotaz: seno místo slámy |
|
|
Nemáte prosím někdo zkušenosti s použitím sena jako substrátu? Chci zkusit hlívu ústřičnou, hlívu plicní a šitake.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: út 08. června 2010 22:55 |
|
|
jestli máš přebytky nějaký jezdecký klub nebo králikáři seno vymění za slámu
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: st 09. června 2010 9:58 |
|
|
jo, to by mohlo jít, ale možná je to zbytečné. Zatím jsem našel článek (v angl.), kde porovnávali růst h. ústřičné na slámě a senu, na senu měla víc proteinů ale i chitinu. Takže alsespoň tento druh by růst měl. Právě vařím pytel sena, zítra nasazuji, tak uvidíme.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
phallus
|
Zaslal: út 17. srpen 2010 7:52 |
|
|
Takže po více než dvou měsících přináším výsledek: na senu pěstovat lze, osvědčilo se u h. plicní i u h. ústřičné, s h. ústřičnou horší výsledky, ale to spíš kvůli vyšší teplotě v létě. U šitake zatím výsledek nemám, roste pomalu a ještě pořád substrát prorůstá. Seno jsem použil neřezané, dvakrát spařené vroucí voudou (s odstupem dvou dnů).
|
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út 17. srpen 2010 8:23 |
|
|
Bude nějaká ta fotka? Celkem mne to zajímá...
_________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkajirka2
Založen: 31. 01. 2009 Příspěvky: 38 Bydliště: Střední Morava(Zlínsko)
|
Zaslal: út 17. srpen 2010 16:35 |
|
|
Mne to zajímá velmi...zatímco slámu musím kupovat nebo krást ,k senu je přístup mnohem přijatelnější....obecně mě zajímají alterrnativní způsoby,teď zkouším pěstovat na papíru ...a mycelium zatím prorůstá....
|
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út 17. srpen 2010 16:53 |
|
|
Možné pěstovat aj na toaletním papíru http://www.fieldforest.net/store/index.php?main_page=product_info&products_id=4
Počítám, že na letáčcích z teska nepěstuješ...Bacha na to jaké látky jsou houby schopné do sebe pojmout... Nerozdělíš se o foto?
_________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkajirka2
|
Zaslal: út 17. srpen 2010 19:25 |
|
|
Jasně,jsem si vědom že např. tiskařská čerň může obsahovat olovo atd.,takže zkouším taky ten toaleťák.Pro začátek 8 roliček,takovýho toho přírodního,neběleného,neparfemovaného(fasuju ho zadarmo v zaměstnání).Papír jsem sterilizoval v troubě při cca 90 stupních,potom navlhčil,silně přitiskl k sobě aby tvořily blok,a dal do igelitového pytlíku,ve kterém jsem propíchal pár dírek hřebíčkem aby to dýchalo.Jako sadbu jsem použil vyplozený substrát,který byl vlhký,živý a nenapadený plísní(doufám).Ten jsem nacpal do toho otvoru v ruličkách .Je to pokus a tak do toho nemíním investovat...Zatím 4 dn,podhoubí prorůstá.Pokud se dostaví nějaký úspěch,určitě zdokumentuju fotoaparátem ...
Další v plánu mám použít klasický kartonový krabice,ty hnědé lepenkové,všude se jich válí hafo,na podzim rozdrcené ořechové skořápky atd.....
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 18. srpen 2010 13:53 |
|
|
Možná by stálo za hřích i to listí z ořešáků - v kompostu je jak překližka a spálit se taky moc nedá - třeba by byl fajn na houby
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt 19. srpen 2010 13:42 |
|
|
st 18. srpen 2010 14:53 Bob napsal: |
Možná by stálo za hřích i to listí z ořešáků - v kompostu je jak překližka a spálit se taky moc nedá - třeba by byl fajn na houby |
To by bylo prima, kdyby to fungovalo! To bych snad taky začal něco pěstovat, s ořešákovým listím jsou jenom potíže...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkajirka2
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Joeking
|
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkajirka2
|
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|