Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Muchomůrka-dotaz
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jarda

PříspěvekZaslal: pá 13. srpen 2010 15:41
  Předmět: Muchomůrka-dotaz
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím chlapáci. Mám takový dotaz. I když tady hřiby smrk. poslední týden jedou jak před koncem světa, nenarazil jsem ve třech lokalitách (rozdíl asi 15km) ani na jednu muchomůrku červenou a to i tam kde rostly každý rok. Vždycky jsem si spojoval růst hřibů s mochomůrkou , ale letos mi to připadá nějaké ošizené. O to víc byh řekl, že jsou vidět v současné době pošvatky, šedivky a samozřejmě růžovky. Jak je to u Vás ?
Míra

PříspěvekZaslal: pá 13. srpen 2010 15:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V úterý jsem našel na jednom místě 4 muchomůrky červené, ale jinak jsem je letos ještě neviděl. Jednu z nich na méně povedené fotce přikládám. Smrk, borovice, dub a bříza.

145.07 kB    
10.8.2010
Písecko
SDC14914.JPG
   SDC14914.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman Manak

PříspěvekZaslal: pá 13. srpen 2010 21:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo tak to já letos taky neviděl zatím ještě ani jednu a to jsem prošel už několik lesů. A z předchozích let vím, že v tuhle dobu by se měla vyskytovat už docela hojně. Já je doslova hledám, protože bych se zase rád pokochal tou nádherou a taky ulovil ten nějaký snímeček, ale zatím bohužel nic Sad
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 14. srpen 2010 5:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Letos jsem ji také neviděl, ale ono to přijde. Má zřejmě ráda chladnější noci. Do týdne jí tu bude mraky.
lesánek

PříspěvekZaslal: so 14. srpen 2010 9:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem jich letos již několik našel, ale rozhodně v porovnání s jinými roky je jich neuvěřitelně málo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jarda

PříspěvekZaslal: st 18. srpen 2010 21:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak se konečně ukázaly

151.58 kB    
PICT0003-1.JPG
   PICT0003-1.JPG

lesánek

PříspěvekZaslal: st 18. srpen 2010 21:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

U nás už jich je taky celkem dostatek. Jen několik dní stačilo, aby se situace úplně změnila, je to zajímavé.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Roman Manak

PříspěvekZaslal: čt 19. srpen 2010 20:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já byl dnes v lese v místech, kde vždycky rostou. A opravdu zatím vůbec nic. Jen samé holubinky a těch je opravdu mraky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru