Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kde začít? Začal jsem se zajímat o houby.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Igor Hnízdo

PříspěvekZaslal: st 25. srpen 2010 14:22
  Předmět: Kde začít? Začal jsem se zajímat o houby.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj,
začal jsem se zajímat o houby, tedy se záměrem sbírat jedlé houby, ale uvědomuji si, že člověk potřebuje znát co je jedlé a co ne. Díval jsem se na nějaké stránky o houbách a nejvíce mě zaujala stránka

[url]atlashub.wz.cz[/url]
protože tam jsou dobré detailní popisy vlastností houby i její průřez. Ale bohužel tam nejsou všechny. Proto mám na vás dotaz, kam chodíte pokud se chcete dozvědět jak vypadá např. průřez houbou, a vlastnosti dužiny (tedy to co není na první pohled vidět)?

Pro představu, průřez houbou
http://atlashub.wz.cz/atlashub_soubory/houbywebs/ciruvka_s.htm

Dále bych si potřeboval nějak ujasnit základní dělení hub (ty houby, které nacházíme v našich lesích). Nejlépe kdyby na internetu byl nějaký zjednodušený obrázek s nějakou hierarchií jako například kam patří holubinky, kam hřiby, kam helmovky... a jaké časté houby pod ně spadají. Tak jestli o něčem víte a odkážete mě tak dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. srpen 2010 8:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Rozhodně zkus BioLib, DAMyko a nahuby.sk Wink Na titulní straně máme vlevo několik doporučených odkazů, budujeme Klíč ... zkus nejprve prohledat všechny kouty výše uvedených webů Wink Pokud je tvůj zájem vážný ... bude to trvat roky !!! = nemáš kam spěchat Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru