Zaslal: pá 27. srpen 2010 8:56 Předmět: Do čeho sbírat houby, když není košík?
Ahoj,
nemáte nějaký nápad do čeho sbírat houby když není košík? Košík je jen jeden a ten je dost malý, takže kdybych našel nějaké hřiby tak nevím kam je dám. Do igelitky se to prý nesmí. Jsou nějaké další možnosti? Jako třeba udělat do igelitky díry aby se houby nezapařily (hm, to by se asi tažka rozpadla), vzít nějakou papírovou krabici (není to to samé jako jít s igelitkou?), sbírat rovnou do baťohu (to by se možná rozmašírovalo a není to to samé jako igelitka)? Co kdybych vzal nějakou papírovou krabici, sundal horní víko a provlékl tím provaz? To by snad šlo, ne?
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: pá 27. srpen 2010 9:01
No, já jsem už párkrát sbíral do té papírové krabice, jak o ní píšeš. Jednoduše jsem si tam udělal ucho aby se to dobře neslo. Problém je, že krabice pomalu nasává vlhkost z hub a rozmáčí se, ale pokud v ní ty houby nebudeš nosit od rána do večera, tak se to dá.
Jinou možností je pevný plastový kýblík, do kterého uděláš spoustu otvorů aby to větralo. Výhoda oproti té "děrované igelitce" je, že se nerozpadne Ale samozřejmě je to spíš nouzové řešení a proutěný košík je zdaleka nejlepší řešení.
Někde jsme vyštráchali tašku z pytloviny, ve které jsou asi 1mm - 1.2mm otvory (otvory mezi spoji). Akorád jsem musel sloupnout vnitřní fólii, aby to větralo. Tažka je dost široká, takže to bude i zezhora otevřené.
Zaslal: so 28. srpen 2010 3:50 Předmět: Když není klasický košík
dá se použít umělohmotný-jako v marketech.Já mám klasický košík nastavený prodyšnou nákupní taškou.Ke košíku je nastavitelný popruh přes rameno a jiný popruh k uchycení v pase-aby mi při sehnutí nepadal.Tohle používám od roku 1980.Jediné co není k sehnání jsou nákupní tašky z umělé látky.Jediná nutná inovace je ve výměně kožených pásků za umělohmotné a použití spojek na popruhy. _________________ mirekp8
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory