Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Zmenšování velikosti obrázků
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 15:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Marylin, tím jsem ti chtěl naznačit co máš v těch menu hledat za povel Wink Alias co to vlastně potřebuješ ... anglicky je to téměř vždy nazváno Batch ... česky obvykle Dávkové zpracování či tak něco.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vojta

PříspěvekZaslal: út 29. srpen 2006 22:18
  Předmět: Zmenšování obrázků
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe, zatím používám jen Resize Pictures,je jednoduché,nebo Malování.Dál jsem se zatím nedostal.

90.77 kB    
I to u nás roste.
Bolševník velkolepý (Small).jpg
   Bolševník velkolepý (Small).jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 30. srpen 2006 7:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

víš co Vojto Smile přilož ten obrázek co chceš zmenšit a já to zkusím ... to bude nejrychlejší a nejsnadnější cesta Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 30. srpen 2006 12:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

OK, tak jsem se pokusil ... bohužel zrovna fotky osob dostat pod 2kB je dost brutoš, takže jsem ti trochu zretušoval pozadí ... zkrátka tohle je maximum co se mi povedlo. Zkus si ti teď v Nastavení přidat do svého profilu. Bob

vojta.jpg
vojta.jpg
   1.99 kB  
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 31. srpen 2006 11:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tož, chtělo to zmenšit ještě kousek. Už to je. A máš to v profilu Wink Bob
krtenek

PříspěvekZaslal: ne 08. února 2009 10:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po srpen 28, 2006 13:36 Marilyn.M napsal:
potřebovala bych pomoct ohledně zmenšování obrázků, ale páč jich mám kolem 200...

po srpen 28, 2006 14:13 Bob napsal:
Marylin ... používám freewary jako Irfan, XnView a SlowView

Na kvalitní zmenšování bych Irfan rozhodně nedoporučil. Včera jsem testoval na jednom obrázku výstup z Irfanu a Corelu. Musim říct, že Corel (tzn. čistě ruční práce zmenšení a uložení, nikoli dávka jako u Irfanu) dopadl o 300 % lépe, rozdíl byl jasně viditelný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JARIN

PříspěvekZaslal: ne 08. února 2009 20:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já používám High Quality photo resizerhttp://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/prevody_a_optimalizace/high-quality-photo-resizer/ a jsem sním spokojen, je přehledný a jednoduchý na ovládání doporučuji vyzkoušet Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
krtenek

PříspěvekZaslal: ne 08. února 2009 21:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mluví i česky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JARIN

PříspěvekZaslal: ne 08. února 2009 23:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

sice ne ale jeho rozhraní je vážně jednoduché takže bych řekl že není ani potřeba čeština
CheetaL

PříspěvekZaslal: pá 27. srpen 2010 15:45
  Předmět: Zmenšování

Tak jsem taky koumala,jak zmenšit 2MB fotky a jak jsem se tu dočetla přes malování,tak jsem to zkusila a funguje a hlavně je to jednoduché.Sice je to na několik pokusů,než se dostanu pod 200Kb,ale pohodlně.Díky za tip.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: pá 27. srpen 2010 18:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No asi takhle. Ono to záleží na tom, jestli daný editor obrázky komprimuje (předpokládám, že většina z vás tu mluví o formátu jpg). Uvedu příklad - mám obrázek o dané pixelové velikosti a uložím ho s nulovou komprimací. Namátkou jsem si na disku našel obrázek, který má 1024*768 pixelů a velikost 134 kB. A když ho zkomprimuji dejme tomu na 80% kvalitu, tak má stejnou velikost v pixelech a v bajtech má 33 kB, tedy zhruba čtvrtinovou. A při této kvalitě to ještě skoro nejde poznat od originálu. Když dám 50%-ní komprimaci, tak opět pixelová velikost bude stejná, ale velikost v bajtech klesne na 17 kB, tedy tak zhruba osmina oproti původnímu. Ale tady už to jde hodně poznat na kvalitě. Takže žádné zázračné Malování, umí to každý lepší grafický prohlížeč/editor. Záleží na tom, jak je tam nastavena komprese/kvalita. Někdy si to uživatel může zvolit sám, jindy ne.

Osobně s kompresí fotek dělám již dost dlouho a tak vím, že při kompresi cca 20% (tj. kvalitě 80%), to ještě prakticky okem nejde poznat a velikost v bajtech klesne dost podstatně, takže tenhle kompromis mezi kvalitou a velikostí dost často používám. Doporučuji vyzkoušet - opravdu každý lepší grafický editor/prohlížeč by to měl umět.

Ale pokud chci trošku lepší výsledek, tak použiji kompresi 10% (kvalita 90%) nebo 15% (kvalita 85%). Tohle už opravdu okem nepoznáte. Velikost v pixelech je stejná, velikost v bajtech podstatně nižší...
borovec

PříspěvekZaslal: út 18. ledna 2011 22:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Úprava v malování,chce to číst pozorně a ne jako já!!A potom zkoušet co a jak,ale vyšlo to,hurá!!!

166.93 kB    
Snad konečně budu spokojená
99.JPG
   99.JPG
Jardech

PříspěvekZaslal: st 28. září 2011 21:14
  Předmět: Pokus c.1

Tak pokousim zmenseni fotky v malovani a odeslani.

199.96 kB    
Nejspis safranka ozdobna
DSC00339.jpg
   DSC00339.jpg
borovec

PříspěvekZaslal: čt 29. září 2011 11:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Spokojenost?
Jardech

PříspěvekZaslal: pá 30. září 2011 16:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Spokojenost ano pokud fotka zustane v tehle velikosti.
Asi se dnes pokusim o tu kompresi. Potom, jestli tomu
rozumim, zustane fotka ve stejne kvalite a bude hezka
i po zvetseni?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru