Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: pá 10. září 2010 19:46
No, s tímhle opravdu zkušenosti nemám. A co si o tom myslím? Na jednu stranu jsem rozpačitý, na druhou stranu - je to docela známé. Četl jsem recepty jak si na zahrádce vypěstovat určitý druh houby - stačí najít plodnici plnou výtrusů, rozmělnit ji ve vodě a pak tím pokropit příslušné místo. Výtrusy vyklíčí, vyrostou a za čas a při příhodných podmínkách můžeme očekávat houby. Je to logické, nic světoborného. Ale hodně mě překvapilo, že se to dělá i komerčně. No ale dnes už se dá prodat všechno. Pokud ten přípravek opravdu obsahuje výtrusy zmíněných druhů hub, mohlo by to fungovat. Výtrusy si po nějaký čas klíčivost ponechávají, takže proč ne? Jen by mě zajímalo, kolik lidí si to objedná, jaká je "koncentrace výtrusů", jak sbírali materiál a další podobné věci
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: pá 10. září 2010 19:50
Jo ale možná bych viděl problém v následujícím. Nějaký "houbař", který zná tak maximálně žampiony a hlívy z obchodu dostane chuť na nějaký hříbek a objedná si to. "Nasadí houby" a za půl roku bude sklízet vše co mu pod stromem vyroste. Jenže ouha - ona mu tam může vyrůst i nějaká jiná houba, vždyť to je běžné. Nedej bože nějaká jedovatá... Docela by mě zajímalo jestli je tohle zmiňováno i v tom zmíněném návodu a jestli je tam třeba i nějaký miniatlas těch hub, které z té sadby vyrostou a můžou se sbírat a posléze sníst. Pokud by někdo náhodou tuhle sadbu i s návodem měl, dejte někde naskenovaný návod pls k dispozici.
stačí najít plodnici plnou výtrusů, rozmělnit ji ve vodě a pak tím pokropit příslušné místo. Výtrusy vyklíčí, vyrostou a za čas a při příhodných podmínkách můžeme očekávat houby.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory