Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Sušená babka
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jonas
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 01. září 2010 20:01
  Předmět: Sušená babka
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím,
dnes jsem se dočetl na idnes, že když se babka usuší, je jedovatá. Viz
http://hobby.idnes.cz/jak-si-poradit-s-nadurodou-hub-hlavne-nesuste-babky-promeni-se-v-jed-1fw-/houby.asp?c=A100830_103453_houby_mot
Co je na tom pravdy?

Matně jsem si vybavil, že když jsme naposled usušili 2 babky nebo sametové, které jsme je zapomněli dát do guláše... A nemůžu si vybavit, jestli to byly babky nebo ty sametové. A je mi líto vyhodit celou sklenici!
Díky
Teri

PříspěvekZaslal: st 01. září 2010 20:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle mě je to pitomost, když ty babky na sušení nekrájíš rozmoklé nebo rovnou plesnivé, tak by to žádný problém být neměl. To že často chytají nedohub je fakt, ale že by se kvůli tomu nemohly sušit....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: st 01. září 2010 22:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

sice nejsem odborník, ale občas nějakou také usuším a to už řadu let a jsem v pohodě, leda by to mělo vliv na vlasy(jejich úbytek, ale to bude asi z jiných důvodů) Cool
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 04. září 2010 2:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Raději nekomentuji... Jen snad, že zmiňovaný odkaz opravdu není vhodný zdroj pro houbaře.
Jonas3

PříspěvekZaslal: út 07. září 2010 16:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Diky, rikal jsem si, ze informace z bulvaru nelze brat vazne... Ale prece jen me to malinko nahlodalo, kdyz jsem to cetl Surprised .
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 08. září 2010 9:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já babky suším léta (samozřejmě že ne mokré nebo plesnivé plodnice) a nikdy mi nic nebylo...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 08. září 2010 16:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 08. září 2010 9:38 Sley napsal:
Já babky suším léta (samozřejmě že ne mokré nebo plesnivé plodnice) a nikdy mi nic nebylo...
Uplne stejna zkusenost. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Igor Hnízdo

PříspěvekZaslal: čt 23. září 2010 20:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No já jsem dneska našel jednu starou babku v lese, byla úplně tvrdá, asi vysušená nebo co a právě že smrděla, tak jsem ji raději nebral. Možná je to o tom jakým postupem ji sušit, aby neshnila...
Roman Manak

PříspěvekZaslal: čt 23. září 2010 21:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Babky bývají často hodně nacucané vodou a tak se suší déle a rády plesnivějí. Ale když se zajistí hodně vzdušné místo s přiměřenou teplotou, dá se tomu předejít.

4ever: Správně jsi udělal Very Happy Staré houby nebrat vůbec a to ani když jde o jinak vynikající jedlý druh
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru