Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hřib satan kam na něj
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Beetleman

PříspěvekZaslal: čt 02. září 2010 17:21
  Předmět: Hřib satan kam na něj
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevíte náhodou nějakou ověřenou lokalitu na jižní Moravě (okolo Brna, Lednice, Mikulov), kde by se dal ještě vidět (vyfotit) satan?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 05. října 2010 14:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já ti neporadím. Měl jsem jednu lokalitu ve Ždánickém lese, kde pravidelně rok co rok (po dobu téměř 10 let) na jednom fleku rostly satany. Někdy třeba jen tři, jindy i kolem deseti. A letos ani památka po nich a přitom se nedá říct, že by tam začala těžba nebo se něco drastického na tom fleku změnilo. Jestli chceš zkusit štěstí, můžu ti dát přesnou GPS pozici, ale letos už je na ně stejně moc zima
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: ne 24. října 2010 22:57
  Předmět: Satan

Zdravím a tuším, že zároveň nepotěším. Loni jsem fotil satana, respektive si myslím, že to byl on, v mykologické rezervaci Luční Rybník, je to u Tábora, tedy trošku daleko od místa,které myslíte vy. Bylo to v srpnu, ale už nevím přesný datum. JGLN.
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 25. října 2010 8:50
  Předmět: Re: Satan

ne 24. října 2010 22:57 Jiří Novák napsal:
Zdravím a tuším, že zároveň nepotěším. Loni jsem fotil satana, respektive si myslím, že to byl on, v mykologické rezervaci Luční Rybník, je to u Tábora, tedy trošku daleko od místa,které myslíte vy. Bylo to v srpnu, ale už nevím přesný datum. JGLN.

To byl s velkou pravděpodobností hřib le-galové.
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: po 25. října 2010 21:52
  Předmět: Satan

Zdravím Pantátu a děkuji za jeho příspěvek. Já si nejsem 100% jist, zda je to satan. Myslím si, že ano. Pro jistotu jsem totu fotografii vyhledal a tak ji posílám, aby bylo možno přesněji určit. Je mi jasné, že je to mladá plodnice a ještě nemusí mít úplně všechny typické znaky plně vyvinuty. Dle stylu odpovědi soudím, že to v té rezervaci znáš, protože hřiby le Galové tam, dá se říci, hojně rostou. Jirka Novák (JGLN).

66.98 kB    
DSC07203L.jpg
   DSC07203L.jpg

Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 25. října 2010 22:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pod pokožkou klobouku je na fotce jasně patrná růžová vrstva, takže legal. Satan na té hrázi snad taky roste, ale jistě velmi vzácně. Kdežto legaláci jsou tam společně s hřibem medotrpkým nejhojnějším hřibovitým druhem.
sadlo

PříspěvekZaslal: pá 05. listopadu 2010 13:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 25. října 2010 22:00 Pantáta napsal:
Pod pokožkou klobouku je na fotce jasně patrná růžová vrstva, takže legal. Satan na té hrázi snad taky roste, ale jistě velmi vzácně. Kdežto legaláci jsou tam společně s hřibem medotrpkým nejhojnějším hřibovitým druhem.
Satan na této hrázy neroste, pouze hřib satanovitý (Boletus satanoides)
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 08. listopadu 2010 6:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

sadlo: Nelze používat html kódy, ale pouze tagy ... většinou stačí použít hranaté závorky místo lomených ... viz čudlíky nad oknem při psaní příspěvku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sadlo

PříspěvekZaslal: po 08. listopadu 2010 17:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 08. listopadu 2010 6:37 Bob napsal:
sadlo: Nelze používat html kódy, ale pouze tagy ... většinou stačí použít hranaté závorky místo lomených ... viz čudlíky nad oknem při psaní příspěvku.
Bobe promiň, já jsem zvyklý z našich stránek a tak jsem to drobně podělal. Děkuji, že jsi to opravil.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru