Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Bedly k jídlu |
sbírám a rozlišuji několik druhů |
|
91% |
[ 22 ] |
sbírám ale druhy nerozlišuji |
|
8% |
[ 2 ] |
nesbírám z obavy před b. zahradní a b. jedovatou |
|
0% |
[ 0 ] |
nesbírám - nepoznám je od jiných hub |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 24 |
|
Autor |
Zpráva |
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
Založen: 15. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 28. září 2010 2:56 |
|
|
po 27. září 2010 20:08 Teri napsal: |
Dle mého názoru bedla Konradova - Macrolepiota konradii. Nalezena minulý týden ve smíšeném - borovodubovém lese. Průměr klobouku max. 10 cm, výška plodnice do 14 cm. Na lokalitě cca 25 m2 okolo 20-30 plodnic. |
Souhlasím.
_________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
|
Igor Hnízdo
|
Zaslal: pá 08. října 2010 19:05 Předmět: Paní co všechno zná a všechno ví |
|
|
po 27. září 2010 18:58 Teri napsal: |
Ale to je to samé! Jenže bedla zahradní bývala uváděna jako varieta bedly červenající, nebo čistě prostě bedla zahradní. Nezlob se na mě, ale tohle se jmenuje houbolov! Ne odpovídárna nejapných dotazů! |
Tohle je především diskusní forum; když někdo vytvoří článek s možností komentovat tak komentuju. Navíc, nepochopil jsem o čem ten článek vlastně je? Jestli má informovat, tak ty informace jsou velice chabé. Vždycky se může najít nějaký člověk, náhodně přišlý na tyto stránky. Hledá informace o bedlách a nalezne tohle. Fajn stačí to, řekne si a vydá se sbírat bedly. Narazí na nějakou lepiotu posbírá to a otráví se. Protože kdybych se nezeptal na upřesňující informace co je macrolepiota, atd. tak nerozlišuji mezi lepiota a macrolepiota. Takže pro Vás to možná je nejapný dotaz, ale každý kdo se něco učí se ptá. A jestli tyto stránky nemají sloužit k tomu, aby se tu člověk něčemu naučil, tak je rovnou zavřete. Já bych to raději celé vymazal a napsal znovu a pořádně, když to nejde editovat. Největší riziko zdá se mi je v tom, že i když si člověk myslí, že houbu zná a ví jak vypadá, může si ji splést s jiným podobným rodem.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Igor Hnízdo
|
Zaslal: pá 08. října 2010 19:22 Předmět: nedostatek informací |
|
|
Zjistil jsem, že na netu je nedostatek informací o Macrolepiota konradii. Hledal jsem jestli je ťřeň dutá nebo plná a nenašel jsem nikde nic.
Jinak jsem čerpal odtud:
http://botany.cz/cs/macrolepiota-konradii/
Takže dle mého názoru by to ty informace chtělo opravdu doplnit
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
Založen: 15. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: pá 08. října 2010 22:56 Předmět: Re: nedostatek informací |
|
|
pá 08. října 2010 19:22 4ever napsal: |
Zjistil jsem, že na netu je nedostatek informací o Macrolepiota konradii. Hledal jsem jestli je ťřeň dutá nebo plná a nenašel jsem nikde nic.
Jinak jsem čerpal odtud:
http://botany.cz/cs/macrolepiota-konradii/
Takže dle mého názoru by to ty informace chtělo opravdu doplnit |
1. Ten třeň
2. To je u bedel pro určení zcela nepodstatný znak.
K předchozímu - houbolov slouží především k rozšíření obzorů a někdy též k hledání nových lokalit vzácných druhů. Není to ani atlas ani klíč ani kuchařka.
_________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 11. října 2010 6:17 Předmět: Re: Paní co všechno zná a všechno ví |
|
|
Jelikož vím, že Vlkodlak něco snese, tak tento tvůj "příspěvek" nemažu, ALE! Je na samé hranici osobního útoku, což je chování na DAMyku striktně nepřípustné!!!
pá října 08, 2010 7:05 pm 4ever napsal: |
Tohle je především diskusní forum; když někdo vytvoří článek s možností komentovat tak komentuju. Navíc, nepochopil jsem o čem ten článek vlastně je? |
Kometnovat článek jen protože je na diskusním fóru či aniž bych ho pochopil by mi přišlo poněkud bizardní.
Tento web asi nikdy nebude obsahovat všechno neb to není v lidských silách. Jak již napsal Vlkodlak DAMyko není encyklopedie či atlas a není zde garantována ani úplnost ani správnost. Diskutovat se dá jen slušně a samosebou bez vymahatelného nároku na odpoveď ...
Tohle myslíš vážně??? (nechci slyšet/číst opověď)
pá října 08, 2010 7:05 pm 4ever napsal: |
... Hledá informace o bedlách a nalezne tohle. Fajn stačí to, řekne si a vydá se sbírat bedly. Narazí na nějakou lepiotu posbírá to a otráví se ... |
Už jsi někdy otevřel nějaký houbařský atlas !?!? Jak moc úplné informace jsi tam našel? Již jsi tu několikrát dostal doporučení jak se houbám věnovat a zatím je všechna ignoruješ. Jsem přesvědčen, že pokud nezačneš brát rady vážně, přestanou se ti asi dávat Chceš-li se o tomto či jiném rodu dozvěděti více, začni si shánět literaturu k danému rodu, studuj několik let, a budeš-li trpělivý, snad se úspěch dostaví.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud z tvých příspěvků nebude vyzařovat slušnost a pokora, budou bez upozornění mazány. Pokud z nich navíc bude vyzařovat neslušnost a pohrdání, bude ti přístup na web okamžitě ukončen. Toto je první a poslední upozornění. Testem toho, že jsi pochopil je mé přání, aby jsi na tento můj příspěvek neodpovídal, a to ani v případě, že ho nepochopíš.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|