Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
giganticka neznama
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bia

PříspěvekZaslal: ne 07. listopadu 2010 19:37
  Předmět: giganticka neznama
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak na tyhle houbicky jsem narazil omylem kdyz jsem si chtel zkratit cestu z lesa pres strmy kopec za potokem a pri vylezu jsem narazil na todle. Rostli pod dvema duby a ta nejvetsi kterou sem nestihl vyfotit protoze uz byla tma a nechtel jsem spadnout do potoka podmnou mela minimalne purmer klobouku 35cm a tren byla tak masita ze jsem ji sotva dokazal uchopit.Omlouvam se za spatnou kvalitu foto byla uz tma a ja nechtel pouzivat blesk.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lesánek

PříspěvekZaslal: ne 07. listopadu 2010 23:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fotky tedy fakt nic moc, ale troufnul bych si je tipnout na strmělku mlženku. Do takovýchto rozměrů dokáží vyrůst.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bia

PříspěvekZaslal: ne 07. listopadu 2010 23:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 07. listopadu 2010 22:25 lesánek napsal:
Fotky tedy fakt nic moc, ale troufnul bych si je tipnout na strmělku mlženku. Do takovýchto rozměrů dokáží vyrůst.

coze!? to se mi nak nezda mlzenku mam na zahrade a je takovej pidizvik
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 08. listopadu 2010 12:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

asi čirůvka dvoubarvá
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: po 08. listopadu 2010 16:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vypadá to na mlženku, ale z takovýchto fotek jen s otazníkem. Mlženka běžně dorůstá 25-30 cm průměr klobouku.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: po 08. listopadu 2010 17:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 07. listopadu 2010 22:44 Bia napsal:
ne 07. listopadu 2010 22:25 lesánek napsal:

coze!? to se mi nak nezda mlzenku mam na zahrade a je takovej pidizvik

Taky mi to připadá jako mlženka. A nenech se zmást. Často některé houby dorostou do větší velikosti než je člověk zvyklý nebo než se uvádí v atlasech!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru