Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Dědeček Hříbeček
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kolbaba

PříspěvekZaslal: pá 31. prosince 2010 19:45
  Předmět: Dědeček Hříbeček
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Teprve po 3745. shlednutí jsem si všiml, že dědeček je nejspíš koloděj.

87.9 kB    
dedecek.jpg
   dedecek.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: so 01. ledna 2011 23:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zajímavé, to mě nikdy nenapadlo zkoumat, co by mohl být za druh, ale s tím kolodějem bys mohl mít pravdu Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 01. ledna 2011 23:23
  Předmět: Re: Dědeček Hříbeček
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 31. prosince 2010 18:45 kolbaba napsal:
Teprve po 3745. shlednutí jsem si všiml, že dědeček je nejspíš koloděj.
Podle těch mrazovek bych šel spíš do kováře... Very Happy
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 02. ledna 2011 0:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kdysi jsem byl přesvědčen že to je kovář, v nové televizi se jevil spíš jako koloděj a u nejnovější s led podsvícením je to jasnej queleťák Smile
Cori

PříspěvekZaslal: út 04. ledna 2011 10:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No nevím - myslím, že to nebude ani jeden z uvedených. Vůbec jste totiž nebrali v potaz jeden důležitý rozlišovací znak! Už jste někdy viděli, aby se některý z výše zmiňovaných druhů zabarvoval na řezu ve třeni krvavě červeně? Very Happy Very Happy
Míra

PříspěvekZaslal: út 04. ledna 2011 17:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 04. ledna 2011 9:44 Cori napsal:
No nevím - myslím, že to nebude ani jeden z uvedených. Vůbec jste totiž nebrali v potaz jeden důležitý rozlišovací znak! Už jste někdy viděli, aby se některý z výše zmiňovaných druhů zabarvoval na řezu ve třeni krvavě červeně? Very Happy Very Happy

To sice ne, ale a jak známo tato skupina se barví na řezu modře Wink , takže to bude jejich blízký příbuzný hřib šlechtický - Boletus nobile Laughing Laughing Laughing.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yohaness

PříspěvekZaslal: út 04. ledna 2011 17:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hlavně nezapomeňte na to, že to, co vidíme z houby nad zemí, je ve skutečnosti jen rozmnožovací orgán, čili je jasné kdo je ten dědeček. Wink
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 06. ledna 2011 3:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 04. ledna 2011 16:38 Yohaness napsal:
Hlavně nezapomeňte na to, že to, co vidíme z houby nad zemí, je ve skutečnosti jen rozmnožovací orgán, čili je jasné kdo je ten dědeček. Wink

Idea Very Happy

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 06. ledna 2011 8:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

plodnice = rozmnožovací orgán !?!?!?!?!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Yohaness

PříspěvekZaslal: čt 06. ledna 2011 10:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, já nevím, ale četl jsem to v několika atlasech, ale třeba i tady:

Wikipedia:Plodnice, (sporokarp, někdy nesprávně lidově houba) je jen část houby, která organismu slouží k produkci spor (výtrusů) a následnému rozmnožování.

Atlashub.wz.cz:Plodnice jsou orgány určené k rozmnožování, neboť v nich, popř. na nich, se tvoří výtrusy, jimiž se houby rozmnožují.

21stoleti.cz:...plodnice je část, kterou vidíme a sbíráme. Je to jen reprodukční orgán, který produkuje drobná rozmnožovací tělíska hub, výtrusy.
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 06. ledna 2011 15:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 06. ledna 2011 7:03 Bob napsal:
plodnice = rozmnožovací orgán !?!?!?!?!

A co jiného? Obvykle u rostlin a hub nepoužíváme slovo orgán, ale u dědečka je to rozhodně na místě. Smile

Cori

PříspěvekZaslal: pá 07. ledna 2011 11:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Neměli bychom tedy poslat na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání oznámení, že Mrazík musí být z tohoto důvodu vysílán až po 22:00? Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru