Založen: 25. 01. 2011 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha 10-Zahradní Město
Zaslal: čt 17. února 2011 20:41 Předmět: Rezavec sp.?
Rezavec?
V pondělí jsem vyběhnul na kopec Boreč u Lovosic, kde jsem, jak jsem předpokládal, u vrcholovejch "sopouchů"....navětralá trachytová hornina se tu chová jako obrovský přírodní akumulačky.....v proudu teplýho a vlhkýho vzduchu našel skoro letní houbelec....Helmovku jehličkovitou(Mycena acicula)! Dole pod kopcem fšude okolo naučný stezky jsou stovky Kornic otrubičnatejch a taky tohle UFO, na dubu, co jsem si zatím označil jako rezavec....nadmořská vejška 390m.n.m.....za Vaše typy jsem Vám přede zauzlován!
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: čt 17. února 2011 21:12
Nemáš ještě nějakou fotku? Chtělo by to zhora bez toho sněhu. nebo třeba bližší popis? Byly ty plodnice spíš tuhé nebo spíš takové pružné? Mě to trochu připomíná Bjerkandera fumosa, ale je to naprosto bez záruky! Aspoň než dodáš další info. Já ji mám tuto Šedopórku na svojí lokalitě a teď v zimě zvlášť po větších mrazech trochu změnila vzhled a vypadá docela podobně. _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Založen: 25. 01. 2011 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha 10-Zahradní Město
Zaslal: čt 17. února 2011 21:25
Fšecko zmrzlý na kost, popravdě, ani jsem to neotlapkával, tím méně ochutnával!
Snad to bude z týhle fotky markantnější, Honiči!)
V každým případku děkuju za vochotu!
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: čt 17. února 2011 21:30
No nevím, tys ji viděl na vlastní oči, tak se zkus někde na netu podívat po popisu té šedopórky. I když teda - mno, ona mívá většinou takový "lemovaný okraj" hymenoforu. Ale i tak - teď jsem zkouknul pořádně ten exikát co od ní doma mám a ta podobnost tam je docela velká _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory