Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Fotografujeme houby - Jak na to?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuzma

PříspěvekZaslal: po 06. července 2009 13:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hezkej blog a super fotky Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jablib

PříspěvekZaslal: út 07. července 2009 8:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky chlapi, o víkendu jsem se přesvědčil že focení hub při sluníčku jde velice špatně. Nejlepší bylo zamračeno což udělá rovnoměrné světlo, což zase ale bez stativu nejde Confused . Tahat sebou na houby všechno mi dalo ve stráních celkem zabrat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mobil567

PříspěvekZaslal: st 16. února 2011 12:54
  Předmět: Foťák do začátku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj.

Myslíte, že by byl dobrý tenhle foťák do začátku?
Mělo by jít hlavně o přírodu (i houby) a trochu i o památky.

http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz/digitalni-fotoaparaty/inzerat/2222956-olympus-camedia-c-2500-l-nabidka-jizni-cechy/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 16. února 2011 15:32
  Předmět: Re: Foťák do začátku

st 16. února 2011 12:54 mobil567 napsal:
Ahoj.

http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz/digitalni-fotoaparaty/inzerat/2222956-olympus-camedia-c-2500-l-nabidka-jizni-cechy/

No, jak se to vezme. Díval jsem se na parametry toho aparátu a je lepší než můj. Ale ono to hodně závisí od šikovnosti člověka, který s tím fotí. Mrkni třeba na moje fotky na www.ihouby.cz Určitě si všimneš, že ty novjěší fotky jsou lepší než ty starší. Je to zčásti způsobené pořízením nového přístroje, ale zčásti jsem se i něco naučil. Ale v obou případech jde o kompakt. Neříkám, že jsem nějaký profík, ale myslím, že některé zvlášť ty novější fotky jsou koukatelné. Někde jsem četl, že dobrý amatér dokáže s kompaktem pořídit lepší fotky hub než profík se zrcadlem. Podle těch parametrů "tvého" foťáku bys s ním měl být schopný udělat krásné fotky hub

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 16. února 2011 15:47

16. února 11, 12:54 mobil567 napsal:
Ahoj.

No já nevím Rolling Eyes. Je to cca 10 let starý kompakt s 2.5 Mpixelovým snímačem. Skoro si myslím, že jenom za trochu víc peněz člověk sežene nový. Ty staré Olympusy byly strašidelně žravé na baterky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Oťas

PříspěvekZaslal: čt 17. února 2011 9:26

st 16. února 2011 15:47 mat60 napsal:
16. února 11, 12:54 mobil567 napsal:
Ahoj.

No já nevím Rolling Eyes. Je to cca 10 let starý kompakt s 2.5 Mpixelovým snímačem. Skoro si myslím, že jenom za trochu víc peněz člověk sežene nový. Ty staré Olympusy byly strašidelně žravé na baterky.

Plný souhlas s mat60, navíc může být už poněkud "vypálený" snímací prvek, rovněž algoritmy záznamu a komprese obrazu (do jpeg) budou dost zastaralé, to je opravdu foťák do sbírky, jak je uvedeno.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: čt 17. února 2011 9:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, jasně, že můžete mít pravdu s tím, že to bude strašný žrout na baterky a že by mohl mít i vypálený snímač. Ty baterky bych neviděl jako tak velký problém - myslím, že každý s sebou nosí nějaké ty náhradní, které může hned v terénu vyměnit. Akorát, že by se musely častěji nabíjet. S tím čipem je to otázka. Záleží jak moc se s ním fotilo. Někdo udělá jednu fotku denně, někdo padesát. Já jsem třeba se svým starým foťákem fotil tzv. halové jevy v blízkosti slunce a to většinou sériích pro skládání pro použití unsharp masky, takže často jsem udělal i několik set snímků denně. Celkově ten čip udělal asi tak 40 tisíc snímků za dva roky. Bylo to na něm poznat, což je jasné, zvlášť když se vezme v úvahu, že většina z těch snímků byly snímky oblohy v blízkosti slunce, kde pochopitelně ten čip slepne mnohem rychleji díky vysokým jasům. Ale i tak jsem s ním ještě koncem loňského roku dělal snímky hub, na které se dalo dívat (viz. snímky na mých stránkách ihouby.cz, které jsem zde zmiňoval - ty z loňska, letošní už jsou dílem nového kompaktu).

A taky dost záleží na tom, jaké má uživatel nároky a z toho původního příspěvku jsem pochopil, že je to jen "pro začátek". je to tam výsledně uvedeno. Tak proto si myslím, že by ten foťák mohl stačit. Samozřejmě se s ním zjevně neudělají žádné zázraky, ale na takové běžné koukatelné fotky by stačit mohl a na to se mobil567 ptal Smile

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: pá 18. února 2011 3:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

NEBRAT Exclamation
b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 18. února 2011 19:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím kolemjdoucí.

Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, tak to zkusím tady - jaké máte zkušenosti s kvalitou a používáním úhlových hledáčků? Myslím tím jak po stránce kvality zpracování, tak z optického hlediska - ostření, světelnost atd.?

Díky.
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: pá 18. února 2011 20:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 18. února 2011 19:00 b.gun napsal:
Zdravím kolemjdoucí.

Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, tak to zkusím tady - jaké máte zkušenosti s kvalitou a používáním úhlových hledáčků? Myslím tím jak po stránce kvality zpracování, tak z optického hlediska - ostření, světelnost atd.?

Díky.

Mám tento k Canonu 400D a jsem spokojen. Přece jen se člověk nemusí válet po zemi. Hledáček je otočný a lze ho přepnout na vyšší zvětšení pro přesné zaostření detailu. Při normálním zvětšení ukazuje 100% obrazu na čipu, ne ořez jako v normálním hledáčku. Mohu doporučit, jedinou nevýhodou je cena, za takový bazmek.

b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 18. února 2011 22:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky za odpověď ... jen jsem si až teď uvědomil, že jsem nespecifikoval, že mi jde o zkušenosti s hledáčky z druhovýroby, jako je třeba tento (http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-ostatni/oehling-univerzalni-uhlovy-hledacek-[id-179716].html), či další tzv. univerzální hledáčky (např. z ebay apod. ...).
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 19. února 2011 5:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 18. února 2011 22:19 b.gun napsal:
Díky za odpověď ... jen jsem si až teď uvědomil, že jsem nespecifikoval, že mi jde o zkušenosti s hledáčky z druhovýroby, jako je třeba tento (http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-ostatni/oehling-univerzalni-uhlovy-hledacek-[id-179716].html), či další tzv. univerzální hledáčky (např. z ebay apod. ...).

Tak to nemohu sloužit. Nejedná se přece jen o věc, kterou si člověk kupuje jako rohlíky... Smile

b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 20. února 2011 0:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No jo, co se dá dělat, ale i tak díky za reakci.
Osobně bych taky raději bez nějakých komplikací koupil jednoduše přímo originál a neabsolvoval metodu pokus - omyl, ale ty originály od Nikonu či Canonu mi asi na Pentax pasovat nebudou ...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 20. února 2011 12:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Toto bude rozhodně odděleno do vlastního tématu Wink

Myslím, že jsem si koupil také z druhovýroby a "jsem spokojen", ikdyž nutno podotknout, že detailní test jsem nedělal. Doporučuji koupit na internetu u zavedené firmy, rychle vyzkoušet a v případě nespokojenosti do 14 dnů rychle vrátit dle zákona musí penízky vrátit ... Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 21. února 2011 21:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, o tom právě přemýšlím. Jestli to risknout a vzít přes ebay za pár korun nějaký úhlák od těch tzv. "third party" poskytovatelů (Fotodiox, Seagull, Opteka ...) - řada lidí je spokojena, ale jsou i negativní ohlasy, které si stěžují jak na obrazovou kvalitu, tak i zpracování (třeba umělohmotné redukce místo kovových, které tak dobře nesednou a hledáček se viklá a uvolňuje se) - a přinejhorším ho vyhodit. Nebo jestli vyzkoušet nějaký z nabídky českých shopů a případně ho v dané lhůtě vrátit.
Ještě jsem někde zachytil info, že by na Pentaxy K měl údajně pasovat bez redukcí či nějakého bastlení na foťáku jakási verze hledáčku od Olympusu, ale kupovat ho bůhví odkud přes ebay bez něčí reálné zkušenosti není zrovna ideální ...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Strana 7 z 9

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru