Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
helmovka šiškomilná?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
wenca

PříspěvekZaslal: ne 20. března. 2011 17:47
  Předmět: helmovka šiškomilná?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes jsem se byl podívat, zda už neporostou penízovky smrkové. Nenašel jsem ani jednu, zato jsem našel tuto houbičku

velikost klobouku 1,5 cm
rostla v těsné blízkosti (2 cm) smrkové šišky (ze třetiny zanořené v zemi) v mechu
vůně trochu čpavková
napadla mě helmovka šiškomilná, ale není na ní brzy? Minulý rok jsem jí našel až v květnu

64.61 kB    
helmovka1.jpg
   helmovka1.jpg

65.9 kB    
helmovka2.jpg
   helmovka2.jpg

115.18 kB    
helmovka3.jpg
   helmovka3.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman Manak

PříspěvekZaslal: ne 20. března. 2011 18:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vypadá to jak helmovka šiškomilná. Jestli je na ni brzy nebo ne, nevím, každopádně já je loni našel v docela velkém množství počátkem dubna, tak předpokládám, že by na ně už nemuselo být moc brzo.

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: po 21. března. 2011 18:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Helmovku šiškomilnou jsem jednou fotila ve stejný den jako penízovku smrkovou, a ty už pomalu jedou, tak si myslím, že brzo není.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 22. března. 2011 4:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 21. března. 2011 17:51 Z.Egertová napsal:
Helmovku šiškomilnou jsem jednou fotila ve stejný den jako penízovku smrkovou, a ty už pomalu jedou, tak si myslím, že brzo není.

Ano, viděl jsem je loni metr vedle sebe, ale bylo to až 18.4. Nicméně to je záležitost místních poměrů.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 22. března. 2011 10:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já je onehdá viděl jen několik málo desítek centimetrů od sebe ... http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=34433#34433
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru