Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 21. března. 2011 23:45 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
ne března. 20, 2011 5:08 pm Jirka Kohl napsal: |
Dnešní ohnivce zimní z jedné nejmenované lokality.... |
Gratuluji k pěknému snímku. Abychom k určitým záležitostem přistupovali na rovinu, zde by podle mě místo "nejmenovaná lokalita" bylo moudřejší napsat spíše "lokalita dobře známá z literatury a doložená v herbáři NM". Tím předejdeš zbytečným dotazům, není-liž pravda? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: út 22. března. 2011 22:40 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
po března. 21, 2011 23:45 Martin Kříž napsal: |
ne března. 20, 2011 5:08 pm Jirka Kohl napsal: |
Dnešní ohnivce zimní z jedné nejmenované lokality.... |
Gratuluji k pěknému snímku. Abychom k určitým záležitostem přistupovali na rovinu, zde by podle mě místo "nejmenovaná lokalita" bylo moudřejší napsat spíše "lokalita dobře známá z literatury a doložená v herbáři NM". Tím předejdeš zbytečným dotazům, není-liž pravda? |
Není.... to že je lokalita popsaná v mykologickém sborníku a exikát v NM, ještě neznamená, že musim napsat kde to je a jestli to vůbec je tam ....!
Jinak, Martine, já vím že toho o houbách víš dost, a Tvých znalostí si vážím. Já mám houby jako koníčka, a takhle k tomu budu přistupovat ať se Ti to bude líbit nebo ne, proto bych Tě chtěl požádat, aby jsi mě přestal poučovat o tom co je "moudřejší", s Tvého příspěvku srčí hodně jízlivosti.... _________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
|
Zaslal: út 22. března. 2011 23:31 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
út března. 22, 2011 10:40 pm Jirka Kohl napsal: |
Není.... to že je lokalita popsaná v mykologickém sborníku a exikát v NM, ještě neznamená, že musim napsat kde to je a jestli to vůbec je tam ....!
Jinak, Martine, já vím že toho o houbách víš dost, a Tvých znalostí si vážím. Já mám houby jako koníčka, a takhle k tomu budu přistupovat ať se Ti to bude líbit nebo ne, proto bych Tě chtěl požádat, aby jsi mě přestal poučovat o tom co je "moudřejší", s Tvého příspěvku srčí hodně jízlivosti.... |
To je škoda, že to tak bereš. Šlo mi o to, že čas od času se sbírají informace o výskytu nějakého druhu kvůli nějakému článku, či studii pro AOPK, v případě Červeného seznamu se tak činí dokonce u všech vzácných druhů. Kdybys tam napsal to, na co jsem upozornil, tak potom opravdu těžko dostaneš nějaký dotaz na totéž. Takhle vnášíš jen otazníky. Ta debata rozhodně není o tom, co musíš nebo nemusíš. Nemusíš samozřejmě nic. Takže Tě nikdo k ničemu ani nemůže nutit. A tak to i je, nikdo Tě k ničemu nenutí.
Nezávisle na tom bych chtěl konkretizovat určitý extrémní postoj, který jsem sice u nikoho neodhalil přímo ve své nahotě, ale řada lidí k němu nemá daleko: "Našel jsem vzácný druh - udělal jsem krásné fotky - hned je dám na internet - nikomu neřeknu lokalitu - mám slastný pocit z kvalitně odvedené provokace - až přede mnou někdo poklekne a zulíbá mi nohy, třeba mu lokalitu řeknu - brzy tento postup zopakuji, přináší mi skvělé postavení..." Pokud tento přístup shledáváš stejně jako já krajně nezdravým, všímej si lidí kolem sebe a lehce o tom přemýšlej. Ale pozor - jestli nechceš, samozřejmě nemusíš, toto není žádné poučování. A houby měj i nadále jako koníčka. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
Založen: 15. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: st 23. března. 2011 4:17 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
út 22. března. 2011 23:31 Martin Kříž napsal: |
út března. 22, 2011 10:40 pm Jirka Kohl napsal: |
Jinak, Martine, já vím že toho o houbách víš dost, a Tvých znalostí si vážím. Já mám houby jako koníčka, a takhle k tomu budu přistupovat ať se Ti to bude líbit nebo ne, proto bych Tě chtěl požádat, aby jsi mě přestal poučovat o tom co je "moudřejší", s Tvého příspěvku srčí hodně jízlivosti.... |
To je škoda, že to tak bereš. Šlo mi o to, že čas od času se sbírají informace o výskytu nějakého druhu kvůli nějakému článku, či studii pro AOPK, v případě Červeného seznamu se tak činí dokonce u všech vzácných druhů. Kdybys tam napsal to, na co jsem upozornil, tak potom opravdu těžko dostaneš nějaký dotaz na totéž. Takhle vnášíš jen otazníky. Ta debata rozhodně není o tom, co musíš nebo nemusíš. Nemusíš samozřejmě nic. Takže Tě nikdo k ničemu ani nemůže nutit. A tak to i je, nikdo Tě k ničemu nenutí.
Nezávisle na tom bych chtěl konkretizovat určitý extrémní postoj, který jsem sice u nikoho neodhalil přímo ve své nahotě, ale řada lidí k němu nemá daleko: "Našel jsem vzácný druh - udělal jsem krásné fotky - hned je dám na internet - nikomu neřeknu lokalitu - mám slastný pocit z kvalitně odvedené provokace - až přede mnou někdo poklekne a zulíbá mi nohy, třeba mu lokalitu řeknu - brzy tento postup zopakuji, přináší mi skvělé postavení..." Pokud tento přístup shledáváš stejně jako já krajně nezdravým, všímej si lidí kolem sebe a lehce o tom přemýšlej. Ale pozor - jestli nechceš, samozřejmě nemusíš, toto není žádné poučování. A houby měj i nadále jako koníčka. |
To je celkem trefné.
Zároveň po krátké době, kdy jsi kritizoval můj názor, ho sám prezentuješ - nikdo nic nemusí, nikdo tě k ničemu nemůže nutit. Na můj podobný, jinými slovy (zmínka o zákonech) formulovaný názor, jsi se obořil z pozice morální autority, což já sám jako absolutní morální autorita považuji za nepřijatelné. _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
|
Zaslal: st 23. března. 2011 4:30 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
st března. 23, 2011 4:17 am Vlkodlak napsal: |
To je celkem trefné.
Zároveň po krátké době, kdy jsi kritizoval můj názor, ho sám prezentuješ - nikdo nic nemusí, nikdo tě k ničemu nemůže nutit. Na můj podobný, jinými slovy (zmínka o zákonech) formulovaný názor, jsi se obořil z pozice morální autority, což já sám jako absolutní morální autorita považuji za nepřijatelné. |
Ale tady se nikde nic nevylučuje... Nevím, proč spojuješ téma o ničení lokalit s tématem o dobrovolném připsání dvou slov navíc... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: st 23. března. 2011 4:40 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
st 23. března. 2011 4:30 Martin Kříž napsal: |
To je celkem trefné.
Zároveň po krátké době, kdy jsi kritizoval můj názor, ho sám prezentuješ - nikdo nic nemusí, nikdo tě k ničemu nemůže nutit. Na můj podobný, jinými slovy (zmínka o zákonech) formulovaný názor, jsi se obořil z pozice morální autority, což já sám jako absolutní morální autorita považuji za nepřijatelné. |
Ale tady se nikde nic nevylučuje... Nevím, proč spojuješ téma o ničení lokalit s tématem o dobrovolném připsání dvou slov navíc... |
Protože podle mě vše se vším úzce souvisí, tady je navíc jasná očekávaná kauzalita mezi publikováním lokality a jejím následným vypleněním / zničením bagrem / vyzrazením agentům imperialismu / propašováním biologických vzorků do nepřátelských zemí. Kdo toto nevidí, musí být slepý! _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
|
Zaslal: st 23. března. 2011 4:43 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
st března. 23, 2011 4:40 am Vlkodlak napsal: |
st 23. března. 2011 4:30 Martin Kříž napsal: |
To je celkem trefné.
Protože podle mě vše se vším úzce souvisí, tady je navíc jasná očekávaná kauzalita mezi publikováním lokality a jejím následným vypleněním / zničením bagrem / vyzrazením agentům imperialismu / propašováním biologických vzorků do nepřátelských zemí. Kdo toto nevidí, musí být slepý! |
Aha, tos to ale nepochopil nebo nedočetl, nevyzývám k publikaci. Nehrají zde čistě náhodou nějakou roli promile? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: st 23. března. 2011 4:46 Předmět: Re: Microstoma protracta - Ohnivec zimní |
|
|
st 23. března. 2011 4:43 Martin Kříž napsal: |
Aha, tos to ale nepochopil nebo nedočetl, nevyzývám k publikaci. Nehrají zde čistě náhodou nějakou roli promile? |
Pochopil. Dočetl. Počet plodnic, které se dostaly k nepřátelům, je vyjádřitelný jednotkami promile (přesný údaj je tajný), což jsou přijatelné ztráty. _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 24. března. 2011 9:30 |
|
|
Probíhající diskuse se míjí zaměření tohoto tématu - bude přesunuta.
Pokud jde o lokalitu ... příspěvky na DAMyku ve fóru DAtlas by měly být v ideálním případě jakousi "elektronickou herbářovo-atlasovou položkou", což jinými slovy znamaná, že příspěvek bez jakéhokoli udání lokality a habitatu je téměř bezcenný Udání minimálně okresu by jistě neprozradilo lokalitu, a je-li už známá, tak to zveřejnění-nezveřejnění stejně nepomůže.
Docela smysluplnné mi přijde lokalitu "chránit" tím, že příspěvek dám až po sezóně, tím se jistě vyhnu oné touze "... teď tam jsou a jsou nádherné, musím si jí také cvaknout..." |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vlkodlak
|
Zaslal: čt 24. března. 2011 11:57 |
|
|
Probíhající diskuze již byla ukončena. _________________ ;°|< |
|