Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mat60 Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 23. března. 2007 12:32 |
|
|
óó jasně, Fluka taky, Sigma, Aldrich, ... já tyhle uváděl hlavně kvůliva tomu, že už je to namíchané a je to určeno zejména na houby. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martin
Založen: 17. 02. 2008 Příspěvky: 1 Bydliště: Hluboká nad Vltavou
|
Zaslal: čt 21. února 2008 8:12 Předmět: roztok pro přípravu preparátu |
|
|
Ahoj.Mám problém se složením roztoku na přípravu preparátu pro focení . Potřebuji zachovat přesný tvar a velikost preparátu pro další úpravu fotek.
- pokud roztok obsahuje vodu preparát se nasákne a změní původní tvar a velikost . Líh je lepší , ale potřeboval by něčím zahustit . Barvivo používám orcein nebo karmin .
-Taky se mi nedaří dosáhnout naprosto čisté fotky - bublinky , přesné nastavení bílého světla , jiné nečistoty .
Fotím C5050 přes Olympus mikroskop, software QuickPhoto Camera 2.2. Díky za radu - začínám. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: st 18. června 2008 13:14 |
|
|
Narazil jsem na několik obrázků, kde měli naprosto úžasné barvení ... například fialové cystidy a zbytek nebarevný a nebo červené askospory a zbytek nebarevný ... nevíte čím to barvý? |
|
Návrat nahoru |
|
|
mykožrút
|
Zaslal: so 12. března. 2011 16:22 |
|
|
pá 11. března. 2011 6:31 Bob napsal: |
Používáš sulfovanilín pro nějaké výhody? Ve srovnání třeba s kongočervení? |
Hlavne u plávok pri pileocystidách a hymen. cystidách. Iné farbivo zafarbí všetko rovnako a je problém niečo vidieť. No sulfovanilín bazídie a cystidy od seba krásne farebne odlíši, aj keď asi nie u všetkých druhov. Vyskúšaj, budeš prekvapený. A nafoť ak sa zadarí!
Pileocystidy (Flammulina velutipes - Penízovka sametonohá) farbené sulfovanilínom.
Pileocystidy (Flammulina velutipes - Penízovka sametonohá) sú rôznych tvarov. Napríklad takáto.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: st 13. dubna 2011 20:07 Předmět: Melzerovo činidlo, kongočerveň a další |
|
|
Mikroskop mám teprve asi dva týdny, ale velice rychle jsem zjistil, že se bez nějakých těch chemikálií neobejdu. Hledal jsem na netu, ale ne zrovna úspěšně - buď se to dalo objednat v cizině nebo toho bylo třeba litrové balení. Nevíte náhodou, kde by se u nás daly objednat chemikálie jako Melzerovo činidlo, Kongočerveň, bavlníková modř a podobné základní v nějakém menším množství za přijatelné ceny? Jako vystudovaný chemik bych si je dokázal namíchat i sám, ale s výchozími surovinami je stejný problém Tak kde všechna ta "činidla" sháníte? _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: čt 14. dubna 2011 9:00 |
|
|
Tož předně přesuneme příspěvek k tématu - Třeba najdeš výše i nějaké odpovědi na své otázky Činidla se řekl bych shánějí od těch, kdo je mají Třeba tam máš někoho poblíž kdo by ti je dal (?) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vallopz019
|
Zaslal: ne 12. ledna 2020 9:29 Předmět: Re: Preparát: Čím barvit preparáty? |
|
|
v ramci tuninngu mikroskopu bych si rad koupil lepsi objektivy (mam klasicke achrom.) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|