Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Darwin1 Anonymní
|
Zaslal: st 09. září 2009 10:58 Předmět: Co roste na Moravě |
|
|
Zdravím, vážení!
Co se týče nálezů kolem Brna, jsou poměrně chudé. V dubových lesích jsem zjistil křemenáče dubového a docela místně hojného pstřeně dubového. Našel se i sírovec žlutooranžový, rostoucí na pařezech švestek a dubů. Z běžných druhů je pouze ryzec bílý, holubinka černá a hadovka smrdutá (lokálně hojná), řidčeji muchomůrka zelená, holubinka namodralá, bedla vysoká a hřib žlutomasý. Ale jinak po skvělých nálezech z července a srpna ani stopy.
Mnohem lepší situace je na Vysočině, zejména v okolí Žďáru nad Sázavou. Běžnými druhy je hřib smrkový a hřib kovář, hojný je hřib hnědý, hřib žlutomasý, muchomůrka růžová a liška obecná.
Ze zajímavějších druhů je nutno uvést výskyt kotrče kadeřavého v mohutných exemplářích a ryzce černohlávka. Z nejedlých a jedovatých hub snadno najdete hřiba žlučníka, muchomůrku tygrovanou a červenou.
Lovu zdar! Darwin (Brno)
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pája
|
Zaslal: so 30. dubna 2011 8:07 Předmět: Co roste v Brně - Bystrci? |
|
|
Našel jsem na mulčovací kůře, příjmná žampionová vůně - takže bych řekl pečárka. Máte někdo tip na druhové určení? Lokalita Kamechy, 30.4.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: so 30. dubna 2011 14:21 Předmět: Re: Co roste v Brně - Bystrci? |
|
|
so dubna 30, 2011 9:07 am pája napsal: |
Našel jsem na mulčovací kůře, příjmná žampionová vůně - takže bych řekl pečárka. Máte někdo tip na druhové určení? Lokalita Kamechy, 30.4. |
To bude polnička raná.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pája
|
|
Návrat nahoru |
|
|