Listnatý les - topol, javor, dub, vrba, třešeň, černý bez, hloh, růst jednotlivě z vrstvy listí. Velikost cca 15 cm, průměr klobouku cca 10 cm, povrch klobouku jakoby plstnatý. Mohlo by jít o nějakou vláknici?
Díky za nasměrování. Vzhledem ktomu, že jsem se o tyto druhy nikdy blíže nezajímal, tak by mne to asi nenapadlo. Snad by mohlo jít skutečně o nějakou štítovku - ze dřeva sice přímo nerostla, ale v té vrstvě listí a pod ní bylo dřevnatých zbytků dost, třeň byl křehký, pod kloboukem snadno ulomitelný, lupeny růžovějící, u třeně volné a u okraje klobouku zaoblené, dužnina byla vodnatě bílá, křehká, měkké vodnaté konzistence, vůně nevýrazná (taková nijaká...).
Zajímavost - v lupenech byly schovány desítky malých broučků, od kterých byly úplně černé. Abych mohl klobouk zespoda vyfotit, strávil jsem několik minut jejich vyfoukáváním...
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory