Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pavka
|
Zaslal: út 07. června 2011 17:18 Předmět: Kompakty Canon a RAW |
|
|
Pokud tu někdo tak jako já používáte kompakt Canon, může pro Vás být zajímavá informace, že většina těchto přístrojů umožňuje snímání do formátu RAW. Stačí k tomu drobná úprava firmwaru, která se dá stáhnout na http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK (Canon Hack Development Kit). Pro jednotlivé typy kompaktů jsou připraveny instalační balíčky, vždy podle verze firmware v daném přístroji. Nejde o flashování stávajícího firmware v přístroji, nýbrž o nabootování z paměťové karty, takže nehrozí poškození přístroje a následná ztráta záruky.
Kit umožňuje již zmíněné snímání do RAWu, dále např. prodloužení maximálního času závěrky, přemapování mrtvých pixelů, optický zoom při natáčení videa a spoustu dalších vychytávek.
A, prosím, nepište mi sem, že kompakt není foťák, já jsem zatím ve stadiu, že se mi nechce do lesa tahat krosnu plnou fotovýbavy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: út 07. června 2011 17:39 |
|
|
Jen malé upozornění, pokud si přeinstalujete, nebo "doinstalujete" něco k původnímu firmwaru, může to při reklamaci být bráno jako zásah do přístroje a reklamace tak nemusí být uznána. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pavka
|
Zaslal: út 07. června 2011 17:44 |
|
|
Jak píšu, kit se nahrává na paměťovou kartu a z ní také bootuje (jednorázově do dalšího vypnutí přístroje), tedy nejde o zásah do původního firmware. Přiznám se, že nevím zda a jak foťák ukládá logy jednotlivých spuštění, ale neumím si představit, že by toto někdo v servise poznal. Ale třeba se mýlím |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 07. června 2011 19:45 |
|
|
Tak jsem to chtěl testnout a zrovna na můj kompakt tam nejsou instalačky _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
|
pavka
|
Zaslal: út 07. června 2011 20:25 |
|
|
A ktery typ to je? Ja mam SX120 a ac neni v zakladni nabidce, da se najit pres google |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: út 07. června 2011 20:42 |
|
|
út 07. června 2011 21:25 pavka napsal: |
A ktery typ to je? Ja mam SX120 a ac neni v zakladni nabidce, da se najit pres google |
Jak víš, že mám SX120?
Zkusím to najít, RAWy by se mi líbily _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
pavka
|
Zaslal: út 07. června 2011 21:33 |
|
|
Tak to neni problem, instalacky Ti mohu poslat treba mailem, mam je stazene |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: st 08. června 2011 4:32 |
|
|
út 07. června 2011 22:33 pavka napsal: |
Tak to neni problem, instalacky Ti mohu poslat treba mailem, mam je stazene |
Díky za ochot, ale na tvoji radu jsem to zkusil s Googlem a našel jsem to během chviličky. Už jen abych byl doma z práce a mohl to odzkoušet _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
|