Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Konec bezplatného houbaření v Čechách
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: st 20. července 2011 9:09
  Předmět: Konec bezplatného houbaření v Čechách
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevím jestli je to "fake", nebo ne, ale každopádně to sem dávám k disusi

www.knava.blog.idnes.cz/c/200189/Konec-bezplatneho-houbareni-v-Ceske-republice-se-blizi.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bore

PříspěvekZaslal: st 20. července 2011 9:24
  Předmět: FAKE
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdar, je to samozřejmě "fake", normální vtípek, který můj kamarád napsal na svůj blog a já mu "odpověděl" na pár dotazů. To, že to někteří intelektuálně slabší jedinci budou považovat za pravdivou informaci a začnou to šířit po webu, nás opravdu nenapadlo.

http://www.hoax.cz/aktuality/konci-bezplatne-houbareni-v-cr_320

Je to klasická ukázka toho, jak lidé vůbec neumějí pracovat s informacemi na internetu. Mám hrůzu z toho, že každý v tomto státě může volit. Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
melanitta

PříspěvekZaslal: st 20. července 2011 13:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak tenhle článek mi ráno dorazil emailem a abych se přiznala, přemýšlela jsme, jestli je to pravda nebo není. V našem krásném státě se zdá býti možné už úplně všechno, tak proč ne tohle?! Evil or Very Mad Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 20. července 2011 14:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak teď si jen přát, aby nebyl "fake" taky ten Michalův chystaný atlas Twisted Evil , který má být lákavou odměnou pro výherce DAMykácké fotosoutěže Laughing
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 21. července 2011 9:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To fakt není, do distribuce jde o 8. srpna, je to takový malý atlas se 101 jedlými, jedovatými a nejedlými druhy pro začínající houbaře.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: čt 21. července 2011 15:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 21. července 2011 9:05 Michal Mikšík napsal:
To fakt není, do distribuce jde o 8. srpna, je to takový malý atlas se 101 jedlými, jedovatými a nejedlými druhy pro začínající houbaře.

Asi to bude znít drsně, ale co takle vydat něco pořádného? Takovýchto atlasů pro začátečníky nebo praktické houbaře je víc než dost. Stačí se zajít mrknout do knihkupectví a v sezoně v dobrém knihkupectví jich několik najdete. Já vím, Michale, že jsi (spolu)autorem i nějaké té dobré publikace (Hřibovité houby s Šutarou jsou dokonalé), ale pro nadšence toho na trhu zas tak moc není. Ale tady do hry vstupují asi zase peníze. Knížka pro sváteční houbaře vynese 10 tisíc, knížka pro zasvěcence s malým nákladem 0 Kč Smile

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 21. července 2011 16:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na tohle téma bych se mohl široce rozepsat, ale to by asi nikdo nečetl takže aspoň stručně. Jsem rovněž toho názoru, že tu chybí více původních knih, ale to je způsobené několika faktory. Za prvé, někdo takovou knihu musí napsat a někdo takovou knihu musí vydat. Pokud bychom uvažovali o atlasu, kde by bylo hodně druhů a text by byl řekněme pro pokročilejší houbaře, tak tady by se asi pár autorů našlo, ale spousta lidí nemá čas a hlavně je problém v tom, že nikdo nic takového nechce vydat, protože je to neekonomické, nejlevnější je koupit práva na nějaký německý brak a ten vydat, což je na našem trhu vidět. Je dobře že se sem tam objeví nějaká česká kniha, ale je to většinou drobotina, protože do ničeho většího se nakladatelé nechtějí pouštět.

Ale i u drobných českých atlasů je většinou musí zkouknout nějaký mykolog (pokud knihu nepíše sám) a těch máme poskrovnu jak vítě, aniž bych se někoho chtěl dotknout. A ti mají své práce až nad hlavu.

U nás je malý trh a z hlediska prodejnosti je již atlasy hub zasycen, bohužel často nekvalitními tituly. Můžeme být rádi, že např. Academia se rozhodla vydávat znovu houbové monografie, takže se letos můžeme těšit na holubinky a další rok třeba na čirůvky, ale jinak jistě víte, že L. Hagara připravuje obrovský dvoudílný atlas, na který se všichni jistě těší (1. díl snad vyjde koncem roku) a pak další knižní projekt od Academie, o kterém se tu zatím nebudu moc rozšiřovat, protože by to nebylo vůči autorům a vydavateli fér. Takže se toho chystá na naše poměry dost. Já jsem udělal malý atlas, protože jsem byl osloven a je to tak akorát kniha, na kterou svými vědomostmi stačím, takže se bez zkušeností a znalostí většího rozsahu nebudu pouštět do ničeho většího. Těšme se tedy, co přinese tento rok, myslím, že je na co se těšit. Doufám, že se Vám bude líbit i můj atlas.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru