Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Michal Mikšík

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 03. srpen 2011 20:53 Předmět: Re: Nová kniha: Atlas hub - 101 druhů, které musíte znát |
 |
|
st srpen 03, 2011 1:45 pm Michal Mikšík napsal: |
jsem skromným autorem. |
Mám možnost si to podle něčeho ověřit?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: st 03. srpen 2011 21:10 |
 |
|
Nerozumím ???!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sadlo
Založen: 10. 10. 2007 Příspěvky: 133 Bydliště: Obora u Kaznějova
|
Zaslal: st 03. srpen 2011 21:40 Předmět: Re: Nová kniha: Atlas hub - 101 druhů, které musíte znát |
 |
|
skromným
Já tomu myslím rozumím.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: st 03. srpen 2011 21:51 |
 |
|
Jako že se vytahuju ??? Dobře dejme tomu, že mám mozkovou pauzu a že mi to nedochází, tak to napište rovnou.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: st 03. srpen 2011 21:59 |
 |
|
Já bych rád rovnou napsal první dojem na titulní stránku, jak je nahoře v příloze. Je na ní jednak krásná fotka křemenáčů, ale na druhou stranu šokující název knihy. Takový strašlivý název jsem ještě neviděl.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: st 03. srpen 2011 22:18 |
 |
|
Martine to je v moci nakladatele. Z jednoho pohledu je to pravda, z druhého mediálního - a tomu rozumím, neb jsem to studoval, takový název více podňecuje lidi ke koupi. Jak by řekl Cimrman,můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše,co s tím můžeme dělat. Aspoň je to originální a byť se to někomu nemusí líbit, je to svým způsobem nekonvenční a nekonvenčnost mám rád. Tohle není žádná vědecká publikace a přiznejme si, že nejdůležitější je, aby se kniha dobře prodávala a to je zcela legitimní. Já budu spokojený, když vyjde barevně a bude se líbit. Ale ty jistě svým velikým kritickým okem ji rozdrtíš - to nemyslím zle, kritika má různou váhu podle toho, jaké volíme měřítko, jestli jsme zaujatí a mnoho dalších objektivních i subjektivních faktorů. Ty máš vědecký a přísný přístup, takže podle toho pžedvídám tvůj pohled, obyčejný houbař, který si knihu veme do lesa bude třeba spokojený. Důležité je, aby byla saturována cílová skupina, samozřejmě vědecká obec bude mít jiný pohled - což je pochopitelné a v pořádku.
Naposledy upravil Michal Mikšík dne st 03. srpen 2011 22:30, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: st 03. srpen 2011 22:23 |
 |
|
Taky jsem si to i myslel, že to je úmyslné mediální lákadlo prosazené ze strany nakladatele. Jsem na to samozřejmě zvědav, nicméně už toto je určitě malé minus.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 04. srpen 2011 7:33 |
 |
|
Michale naprosto upřímně (ověřit to asi nelze ) ti gratuluji k tomuto "děťátku" !!! Pokud ji na pultu potkám a bude se mi líbit tak si ji koupím ... hlavně nečekej, že tě za to v českém rybníčku bude někdo blahořečit !!! Ale jak je mi známo, to už z jiných projektů dávno znáš Hodně zdarů a neupadající porozumění k projevům češství!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: čt 04. srpen 2011 8:27 |
 |
|
Bobe já vím, náš rybník je bohužel příliš malý, abych se v něm ztratil, ale co, nejde o život. Já to unesu! Vrhněte se na mě lačné štiky !!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: čt 04. srpen 2011 20:50 |
 |
|
čt 04. srpen 2011 8:27 Michal Mikšík napsal: |
Bobe já vím, náš rybník je bohužel příliš malý, abych se v něm ztratil, ale co, nejde o život. Já to unesu! Vrhněte se na mě lačné štiky !! |
Tak já se na tebe vrhnu, když chceš Může ta knížka nabídnout něco nového oproti stovkám dalších podobných publikací pro praktické houbaře? Když jdu do knihkupectví, takové knížky si prohlédnu. A jsou jedna jako druhá. Jen výjimečně se mezi nimi najde nějaká, ktreá mě zaujme svým netradičním ponětím. Tak se pochlub abych začal zvažovat koupi této knížky
Ale samozřejmě jinak gratuluji k vydání té publikace. Já vím, že v dnešní době vydat knížku není vůbec těžké, ale chce to obrovskou spoustu času a nervů!
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: čt 04. srpen 2011 21:47 |
 |
|
Když už se tu objevily i očekávatelné ohlasy typu "sice jsem to neviděl, ale je-li to od vybrané skupiny osob, rychle pogratuluji, abych si vůči nim nepoškodil reputaci, a jiné přístupy k věci řádně pohaním", zkus se, Michale, zeptat toho nakladatele, co se mi tedy stane, když nepoznám všech těch 101 druhů...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: pá 05. srpen 2011 0:45 |
 |
|
Tak dělal jsem atlas na který snad stačí mé vědomosti a je určen doopravdy pro řekněme mírně pokročilé houbaře. Doufám, že kvalitou bude snad jinde, než mnoho - zejména německých - překladů, kterých je u nás plný trh. Myslím, že jakákoliv česká kniha bude vždy lepší než tyto leckdy paskvily plné nepřesných informací a nekvalitních fotografií. Ale vše nakonec záleží na tom jak dobře to vytiskne tiskárna, to je základ všeho. Je pravda, že udělat i takovýto atlásek není lehké a to z mnoha pohledů. On tu sice bude určitě leckdo kritizovat, ale zkuste si něco takového udělat. Co se týče otázky od Martina, ta věta je na mne příliš krkolomná, asi bych jen dodal, Martine moc přemýšlíš - je to prostě jen marketingový podtitul, která má vybídnout lidi ke koupi. Nehledej v tom nic víc, ale pokud chceš odpovědět přímo, tak se ti určitě nic nestane, zvláště tobě, který těch 101 druhů určitě zná ((((((((: Povznes se nad to a nebuď pořád tak vážný ((: Ať se kniha bude líbit či ne, je to moje dítě a jsem na ní jako otec pyšný. (((: - ale ne namyšlený. Kniha bude mít určitě nějaké mouchy, ale co nemá. Mé zkušenosti a znalosti o houbách jsou poměrně malé oproti mnohým mým kolegům, takže každá zkušenost - i takováto je zajímavá a poučná do budoucna - jak pro mne tak pro druhé.
Naposledy upravil Michal Mikšík dne pá 05. srpen 2011 0:59, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: pá 05. srpen 2011 1:24 |
 |
|
Děkuji za odpověď, budu tedy méně přemýšlet a více se poddávat době. Snad mi to přinese jen samé štěstí. Ještě bych ale reagoval na ty komentáře ke kritice: Nekritizuje se z dlouhé chvíle, ale pokud je k tomu důvod. Vědecká obec nebude mít na publikaci jiný pohled než obyčejný houbař, pokud v ní nebudou věcné a formální nedostatky. I pro obyčejné houbaře lze psát způsobem respektujícím současně nároky vědecké obce. To je poznámka k tomu doplněnému příspěvku o něco výše, ne ke knize, kterou jsem zatím neviděl.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|