Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: po 22. srpen 2011 6:53 Předmět: Coprinus, Coprinellus, Coprinopsis, Parasola |
|
|
Tak se nám před pár lety hnojníky rozpadly do mnoha rodů. Na svých "mykovycházkách" si dělám poznámky o houbách, které jsem našel. Často beru vzorky, ale když toho roste hodně, tak je hodně i těch vzorků. Takže když najdu třeba nějakého hnojníka, většinou ho nevezmu a udělám si poznámku Coprinus sp. Ale je mi jasné, že to nemusí být zrovna Coprinus, ale nějaký z těch "nových" rodů, třeba Coprinellus. Proto mám dotaz, zda existuje nějaký klíč pro makroskopické určení do jednotlivých rodů. Hledal jsem na internetu, ale ne zrovna úspěšně. Nebo se třeba nově vzniklé rody hnojníků shodují s dřívějšími podsekcemi (Glabri, Setulosi apod.?) _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: čt 25. srpen 2011 10:01 |
|
|
Opravdu nikdo nevíte jak to s těmito rody je? _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
Hercuus
Založen: 13. 03. 2010 Příspěvky: 378 Bydliště: Týnec nad Sázavou
|
Zaslal: čt 25. srpen 2011 16:56 |
|
|
Romane zkus se zeptat Jirky Burela (burlík), on je dělá. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: čt 25. srpen 2011 18:56 |
|
|
čt 25. srpen 2011 17:56 Hercuus napsal: |
Jojo, vím, že je dělá. Ale nerad otravuju jednotlivce. Raději dávám takové dotazy veřejně, kde můžou být k dispozici i jiným ane jen mě. Ostaně Janko Červenka mi už na jiném fóru poskytl odpověď: http://www.nahuby.sk/diskusia.php?parent_message_id=1583720 _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 30. srpen 2011 21:14 |
|
|
čt srpen 25, 2011 7:56 pm ram2007 napsal: |
Ale nerad otravuju jednotlivce. Raději dávám takové dotazy veřejně, kde můžou být k dispozici i jiným ane jen mě. |
S dovolením a prominutím si rýpnu s návrhem výkladu citovaného textu: Nerad otravuju někoho, kdo by mi mohl dát seriózní odpověď. Raději dávám takové dotazy na houbařské stránky, kde se mi s vysokou pravděpodobností dostane nepřesných, případně vyloženě mylných odpovědí... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
|
Zaslal: út 30. srpen 2011 21:20 |
|
|
út 30. srpen 2011 22:14 Martin Kříž napsal: |
čt srpen 25, 2011 7:56 pm ram2007 napsal: |
Ale nerad otravuju jednotlivce. Raději dávám takové dotazy veřejně, kde můžou být k dispozici i jiným ane jen mě. |
S dovolením a prominutím si rýpnu s návrhem výkladu citovaného textu: Nerad otravuju někoho, kdo by mi mohl dát seriózní odpověď. Raději dávám takové dotazy na houbařské stránky, kde se mi s vysokou pravděpodobností dostane nepřesných, případně vyloženě mylných odpovědí... |
OK, tak by se můj text dal určitě chápat. Každopádně teď už je to pasé. Dostal jsem detailní odpověď od nejpovolanějšího z povolaných _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
|
|