Zaslal: st 24. srpen 2011 20:01 Předmět: Hřib kříšť a satan versus "jedlý" hřib
A tak jsem jednou v lese našla kapitální kousek hřiba kříště a napadl mě takový vtípek - sebrala jsem ho, s tím, že ho ukážu svým známým......... a hle naprosto všichni se začali těšit na řízečky. Když jsem se ptala , jestli jim není něco divného na tom hříbečku- tak nic. TAkže by ho s klidem sebrali a snědli......... Jen tak ze sportu jsem si udělala fotečku hřiba satana...po ukázání a poptání se svých známých mi odvětili, že by ho normálně sebrali......
Takže mi vyvstala otázka..........znají či neznají občasní houbaři jedlé houbičky ????
No oni to spíš neřeší... seberou ho a někdy, když jim ten hříbek pak přijde divný, tak ho zase vyhodí... Ale protože je to hřib, tak ho prostě seberou )
Několik mých známých mě dokonce odzbrojilo tvrzením, že všechny hřiby krom hořčáka jsou přece jedlý...
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: čt 25. srpen 2011 7:17
čt 25. srpen 2011 7:35 Teri napsal:
No oni to spíš neřeší... seberou ho a někdy, když jim ten hříbek pak přijde divný, tak ho zase vyhodí... Ale protože je to hřib, tak ho prostě seberou )
Několik mých známých mě dokonce odzbrojilo tvrzením, že všechny hřiby krom hořčáka jsou přece jedlý...
Víš jak se to říká - jedlá je každá houba. Jen některá jenom jednou _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory