Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Labuťák

|
Zaslal: út 31. srpen 2010 8:43 |
 |
|
Tak jsem našel odvahu,a protože jsme našli vajíček hned několik,a vyzkoušel jsem ji za syrova.Opravdu je dost chutná!!!!!!!!!! A fikaně jsem ji přimíchal usmaženou v trojobale k dalším houbám.Rodina mě ji chválila až do doby,kdy se dověděli co vlastně papali.Naštěstí jim chutnala,tak mě neukamenovali.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
CheetaL

|
Zaslal: so 04. září 2010 8:15 |
 |
|
Našla jsem vajíčka,sebrala odvahu a vzala domů.V trojobale byla chutná,ale že by to byl kulinářský zázrak,pro mne ani ne.
_________________ Všechny houby jsou jedlé,některé bohužel jen jednou:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
iwo
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
CheetaL

|
Zaslal: so 18. září 2010 19:57 |
 |
|
Dnes jsem opět našla několik vajíček hadovky.Některá už byla nesběrná,ty dobré jsem vzala,dala na ochutnání sousedce(já už ji opečenou měla a chutnala),a udělala jsem pokus,povařila jsem ji s troškou ostatních hub a dala do mrazáku,tak v zimě uvidíme,co to udělá.Měla jsem obavu,že se klobouk rozblemcá,ale držel,jen je při vaření dost aromatická.
|
151.18 kB |
 |
Benešovsko,listnatý les,18.9.2010 |
|
 |
|
P9180153.JPG |
|
154.51 kB |
 |
|
 |
|
Hadovka vejce.JPG |
|
137.97 kB |
 |
|
 |
|
Hadovka smrdutá.JPG |
_________________ Všechny houby jsou jedlé,některé bohužel jen jednou:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrosan
|
Zaslal: čt 30. září 2010 16:39 Předmět: Hadovka na másle |
 |
|
po 19. června 2006 8:38 Copajetotuto napsal: |
Obracím se na ty z Vás, kteří to vyzkoušeli: co udělá ten sliz po tepelné úpravě?? |
sliz zůstane součástí jídla trochu se "táhne" po pánvi, ničemu nevadí, neodstraňuji.
Můj recept:
3 vajíčka hadovky (po odstranění kožovitého obalu, vč. slizu)
1 menší cibule
1 menší vejce
sůl, kmín, mletý pepř
kousek másla
na drobno nakrájet menší cibuli, rozpustit máslo na pánvi, cibulku středně osmažit, přidat nadrobno nakrájená vajíčka hadovky, na středním plameni orestovat (stačí tak 5 minut), osolit, opepřit, okmínovat, nakonec přidat jedno menší vajíčko a vypnout plotýnku, domíchat (až se bílek srazí), servírovat s chlebem tence namazaným máslem.
Chutná trochu jako zelenina (něco jako brukev?), vcelku dobrá chuťovka k večeři (ale na růžovky na másle to nemá, na ty nemá nic).
Měli jsme po ní pocit jako by trochu ovlivňovala tlak krve nebo vnímání (ale ne víc než menší panák alkoholu), ale stejný pocit jsem měl před tím i po bedlách na tuku, tak nevím. V kombinaci s alkoholem žádný negativní zážitek (hadovce následná ochutnávka burčáku nevadila).
Poprvé působila jako afrodisiakum (aspoň si to myslím - možná to ale byla náhoda)
_________________ H.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
Zaslal: pá 22. července 2011 14:20 |
 |
|
Tolik hadovek jako dnes jsem asi ještě nikdy neviděl. Na celkem malém prostoru, cca 50 x 50 m jich ve smíšeném lese byly desítky. Asi se jim líbí vlhké počasí.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abbadon
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: pá 23. září 2011 21:22 |
 |
|
a rok hadovek valčických,,to vejce je slabě narůžovělé jak smrděla hadovka vlačická páchne jak chlor nebo Savo,,,tohle bych řejkl že je valčická podle narůžovělého vejce,,fotil jsem je v neděli i úterý,,,mají rádi písčitý podklad,štěrk,,,
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abbadon
|
Zaslal: so 24. září 2011 0:34 |
 |
|
pá 23. září 2011 21:22 JETHRO napsal: |
a rok hadovek valčických,,to vejce je slabě narůžovělé jak smrděla hadovka vlačická páchne jak chlor nebo Savo,,,tohle bych řejkl že je valčická podle narůžovělého vejce,,fotil jsem je v neděli i úterý,,,mají rádi písčitý podklad,štěrk,,, |
Já na svém monitoru nevidím ani náznak růžové, spíš to vidím na okrovou barvu a podklad rozhodně písčitý není...a vůně mi přišla typická pro tenhle druh..valčickou sem nikdy neviděl tak bohužel nemám s čím srovnávat
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: ne 03. června 2012 10:58 |
 |
|
so 02. června 2012 20:25 Roman Manak napsal: |
Docela zajímavý nález, který mě překvapil. Hadovky znám ze spousty míst, ale dnes jsem je poprvé našel v podmáčené olšině, kde byla přimíšena ještě vrba, osika, bez černý. Podloží hlinitopísčité, což by možná trochu svádělo i na P. hadriani, ale vajíčka byla čistě bílá, bez jakýchkoliv náznaků růžových odstínů. V okruhu cca 2 metrů bylo asi 20 vajíček |
Taky znám Romane jednu lokalitu nedaleko Lázní Bohdaneč, kde hadovky smrduté rostou na hodně podmáčeném místě v olšině kousek od rybníka, resp. téměř na jeho břehu . Vloni jsem je tam viděla i "vyrostlé" a byly to klasické hadovky smrduté.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: ne 03. června 2012 13:58 |
 |
|
ne 03. června 2012 10:58 Teri napsal: |
so 02. června 2012 20:25 Roman Manak napsal: |
Docela zajímavý nález, který mě překvapil. Hadovky znám ze spousty míst, ale dnes jsem je poprvé našel v podmáčené olšině, kde byla přimíšena ještě vrba, osika, bez černý. Podloží hlinitopísčité, což by možná trochu svádělo i na P. hadriani, ale vajíčka byla čistě bílá, bez jakýchkoliv náznaků růžových odstínů. V okruhu cca 2 metrů bylo asi 20 vajíček |
Taky znám Romane jednu lokalitu nedaleko Lázní Bohdaneč, kde hadovky smrduté rostou na hodně podmáčeném místě v olšině kousek od rybníka, resp. téměř na jeho břehu . Vloni jsem je tam viděla i "vyrostlé" a byly to klasické hadovky smrduté. |
Díky za info. Mě to právě dost překvapilo
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|