Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Phallus impudicus - Hadovka smrdutá
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Labuťák

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 8:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem našel odvahu,a protože jsme našli vajíček hned několik,a vyzkoušel jsem ji za syrova.Opravdu je dost chutná!!!!!!!!!! A fikaně jsem ji přimíchal usmaženou v trojobale k dalším houbám.Rodina mě ji chválila až do doby,kdy se dověděli co vlastně papali.Naštěstí jim chutnala,tak mě neukamenovali. Very Happy Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CheetaL

PříspěvekZaslal: so 04. září 2010 8:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Našla jsem vajíčka,sebrala odvahu a vzala domů.V trojobale byla chutná,ale že by to byl kulinářský zázrak,pro mne ani ne.
iwo

PříspěvekZaslal: po 13. září 2010 20:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dočetl jsem se, že v trojobale "připomíná hermelín". O syrovém stavu tam nic nepsali, tak mě to nenapadlo, ale jen můj řidičák, jediný v rodině, by mi v tom případě zajistil místo v autě na cestu domů... :- )
Rodina je v některých ohledech dost konzervativní...

V trojobale... přiznám se že už to dělat nebudu, bylo to chuťově naprosto totožné s kapustou. A ještě k tomu jako kousat varlata... nechám to příště jinejm.

91.6 kB    
31.8.2010, Žilina u Kladna
IMGP4555_resize.JPG
   IMGP4555_resize.JPG
CheetaL

PříspěvekZaslal: so 18. září 2010 19:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes jsem opět našla několik vajíček hadovky.Některá už byla nesběrná,ty dobré jsem vzala,dala na ochutnání sousedce(já už ji opečenou měla a chutnala),a udělala jsem pokus,povařila jsem ji s troškou ostatních hub a dala do mrazáku,tak v zimě uvidíme,co to udělá.Měla jsem obavu,že se klobouk rozblemcá,ale držel,jen je při vaření dost aromatická.

151.18 kB    
Benešovsko,listnatý les,18.9.2010
P9180153.JPG
   P9180153.JPG

154.51 kB    
Hadovka vejce.JPG
   Hadovka vejce.JPG

137.97 kB    
Hadovka smrdutá.JPG
   Hadovka smrdutá.JPG

Hrosan

PříspěvekZaslal: čt 30. září 2010 16:39
  Předmět: Hadovka na másle
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 19. června 2006 8:38 Copajetotuto napsal:
Obracím se na ty z Vás, kteří to vyzkoušeli: co udělá ten sliz po tepelné úpravě??

sliz zůstane součástí jídla Smile trochu se "táhne" po pánvi, ničemu nevadí, neodstraňuji.

Můj recept:

3 vajíčka hadovky (po odstranění kožovitého obalu, vč. slizu)
1 menší cibule
1 menší vejce
sůl, kmín, mletý pepř
kousek másla

na drobno nakrájet menší cibuli, rozpustit máslo na pánvi, cibulku středně osmažit, přidat nadrobno nakrájená vajíčka hadovky, na středním plameni orestovat (stačí tak 5 minut), osolit, opepřit, okmínovat, nakonec přidat jedno menší vajíčko a vypnout plotýnku, domíchat (až se bílek srazí), servírovat s chlebem tence namazaným máslem.

Chutná trochu jako zelenina (něco jako brukev?), vcelku dobrá chuťovka k večeři (ale na růžovky na másle to nemá, na ty nemá nic).

Měli jsme po ní pocit jako by trochu ovlivňovala tlak krve nebo vnímání (ale ne víc než menší panák alkoholu), ale stejný pocit jsem měl před tím i po bedlách na tuku, tak nevím. V kombinaci s alkoholem žádný negativní zážitek (hadovce následná ochutnávka burčáku nevadila).

Poprvé působila jako afrodisiakum (aspoň si to myslím - možná to ale byla náhoda) Smile

b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 01. března. 2011 23:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tato neproklubaná hadovka nalezena na podzim v bučině při honbě za stročky.

PS: No, hadovku jsem ještě zkonzumovat nezkoušel a nejsem si jist, že by byla doma její příprava oceněna ...

199.48 kB    
02.10.2010 - Hrob (TP) - listnatý les na svazích Krušných hor - převážně zastoupen buk, řídce dub
Phallus impudicus.jpg
   Phallus impudicus.jpg
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 17. července 2011 21:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Konečně se mi podařilo najít neolízanou dospělou plodnici ...

174.42 kB    
17.7.2011 Polabí
hadovka.jpg
   hadovka.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lesánek

PříspěvekZaslal: pá 22. července 2011 14:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tolik hadovek jako dnes jsem asi ještě nikdy neviděl. Na celkem malém prostoru, cca 50 x 50 m jich ve smíšeném lese byly desítky. Asi se jim líbí vlhké počasí.
Abbadon

PříspěvekZaslal: pá 23. září 2011 18:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Letos asi byl rok hadovek, protože jsem je viděl letos v hojném počtu i na místech, kde v jiných letech určitě nebyly.

166.15 kB    
Na kraji smíšeného lesa v Českém středohoří dne 23.9.2011
DSCN1525.JPG
   DSCN1525.JPG
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 23. září 2011 21:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a rok hadovek valčických,,to vejce je slabě narůžovělé jak smrděla hadovka vlačická páchne jak chlor nebo Savo,,,tohle bych řejkl že je valčická podle narůžovělého vejce,,fotil jsem je v neděli i úterý,,,mají rádi písčitý podklad,štěrk,,,
Abbadon

PříspěvekZaslal: so 24. září 2011 0:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 23. září 2011 21:22 JETHRO napsal:
a rok hadovek valčických,,to vejce je slabě narůžovělé jak smrděla hadovka vlačická páchne jak chlor nebo Savo,,,tohle bych řejkl že je valčická podle narůžovělého vejce,,fotil jsem je v neděli i úterý,,,mají rádi písčitý podklad,štěrk,,,

Já na svém monitoru nevidím ani náznak růžové, spíš to vidím na okrovou barvu a podklad rozhodně písčitý není...a vůně mi přišla typická pro tenhle druh..valčickou sem nikdy neviděl tak bohužel nemám s čím srovnávat
b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 18. listopadu 2011 2:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je znát, že se venku díky inverzi drží teploty už několik dní i přes den maximálně kolem nuly. Zmrzlo i tohle v pařezu rostoucí vejce hadovky...

117.92 kB    
13.11.2011 - České středohoří (TP)
Phallus impudicus.jpg
   Phallus impudicus.jpg
Roman Manak

PříspěvekZaslal: so 02. června 2012 20:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Docela zajímavý nález, který mě překvapil. Hadovky znám ze spousty míst, ale dnes jsem je poprvé našel v podmáčené olšině, kde byla přimíšena ještě vrba, osika, bez černý. Podloží hlinitopísčité, což by možná trochu svádělo i na P. hadriani, ale vajíčka byla čistě bílá, bez jakýchkoliv náznaků růžových odstínů. V okruhu cca 2 metrů bylo asi 20 vajíček

176.18 kB    
2.6.2012, Bzenecko
2.jpg
   2.jpg

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Teri

PříspěvekZaslal: ne 03. června 2012 10:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 02. června 2012 20:25 Roman Manak napsal:
Docela zajímavý nález, který mě překvapil. Hadovky znám ze spousty míst, ale dnes jsem je poprvé našel v podmáčené olšině, kde byla přimíšena ještě vrba, osika, bez černý. Podloží hlinitopísčité, což by možná trochu svádělo i na P. hadriani, ale vajíčka byla čistě bílá, bez jakýchkoliv náznaků růžových odstínů. V okruhu cca 2 metrů bylo asi 20 vajíček

Taky znám Romane jednu lokalitu nedaleko Lázní Bohdaneč, kde hadovky smrduté rostou na hodně podmáčeném místě v olšině kousek od rybníka, resp. téměř na jeho břehu . Vloni jsem je tam viděla i "vyrostlé" a byly to klasické hadovky smrduté.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: ne 03. června 2012 13:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 03. června 2012 10:58 Teri napsal:
so 02. června 2012 20:25 Roman Manak napsal:

Taky znám Romane jednu lokalitu nedaleko Lázní Bohdaneč, kde hadovky smrduté rostou na hodně podmáčeném místě v olšině kousek od rybníka, resp. téměř na jeho břehu . Vloni jsem je tam viděla i "vyrostlé" a byly to klasické hadovky smrduté.

Díky za info. Mě to právě dost překvapilo

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru