Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Neznámý bílý choroš
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: pá 30. září 2011 15:17
  Předmět: Neznámý bílý choroš
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tohoto bílého (či bělavého) choroše jsem našel poblíž Starého Města pod Landštejnem u silnice. Roste zde na staré uschlé lípě. Shora je prakticky bílý až slabě šedohnědobílý, rourky přibližně téže barvy. Větší plodnice (2x foto vlevo) rostla asi 4 metry vysoko a mohla mít tak 40x27 cm. Dvě malé plodnice byly o cosi výš tak 5 - 6 m a jejich velikost zhruba 8 / 14 cm.
Hledal jsem ve svých atlasech, ale nenašel. Možná nějaký ohňovec, ale nechci dopředu ovlivňovat.

99.94 kB    
22. 9. 2011, u Starého Města pod Landštejnem -silnice na Slavonice.
DSC08259L.jpg
   DSC08259L.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 02. října 2011 13:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jako amatér bych také hledal mezi ohňovci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Joeking

PříspěvekZaslal: ne 02. října 2011 14:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Spíše bych to viděl na troudnatec kopytovitý, na lípách a jírovcích je takto bledý..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: ne 02. října 2011 21:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 02. října 2011 13:06 Joeking napsal:
Spíše bych to viděl na troudnatec kopytovitý, na lípách a jírovcích je takto bledý..

U troudnatce kopytovitého mi tam trochu chybí ty "léta" seshora, i když částečně je tam jejich náznak vidět; a neměl by mít u kmene trochu vyšší připojení -na řezu spíš trojúhelníkovitý tvar až vyšší připojení než je šířka plodnice? - ale možná, že u lípy je to jiné. Přesto mi tvar plodnice pořád více připomíná ohňovce. Uvidím za rok. Jak bude vypadat a bude-li ještě torzo lípy stát. Letos už se tam asi nedostanu.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru