Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Oťas
|
Zaslal: st 29. září 2010 8:56 |
 |
|
Jaroslaf
Myslím, že není nutné přidávat fotografie (stejné!!) houby, která byla právě určena v "určovně", zbytečně zabírají místo!
Anonymní
Poslední snímek M. Mikšíka se mi jeví opravdu dost přesaturovaný.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: st 29. září 2010 10:03 |
 |
|
Fotografii jsem upravil, byla přesaturovaná, ale i když to zní neuvěřitelně -jen velmi málo, ty barvy v dešti jsou skutečně úžasné.
Foto je teď v příspěvku první.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 29. září 2010 10:44 |
 |
|
U Michala je můj monitor vidí všechny dóst přesaturované, u Jaroslafa první dvě přesaturované, třetí je naopak velmi reálná. Ale třeba to tak je jen na mém monitoru.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslaf

Založen: 28. 09. 2010 Příspěvky: 31 Bydliště: Sedlec u Žebráku
|
Zaslal: st 29. září 2010 19:30 |
 |
|
Oťas: nevidím nejmenší důvod, proč sem nevložit fotky. Od toho to fórum snad tady je ne? Jestli máš na mysli problém s duplicitou souborů, příště to zkusím prolinkovat, je pravda že to pak zabírá dvojnásobek místa.
21:40 - napravil jsem a vložil jen linky namísto obrázků
ad saturace: fotil jsem bezprostředně po dešti, lehce pod-exponovávám (-1EV) a ty barvy zrovna u těchto konkrétních plodnic byly skutečně velmi, velmi syté. Nejsou to shodné s těmi co jsou na tom třetím obrázku.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 30. září 2010 9:22 |
 |
|
Jaroslafe. Fotky se sem skutečně nedávají dvakrát. Praxe je taková, že je-li houba určena, je přesunuta do tématu, které je tomu druhu určeno. Stačí jen požádat o přesun. Nejlépe formou odpovědí v příspěvku, který má být přesunut a s uvedením URL adresy kam to má být přesunuto.
Pokud jde o ty barvy - psal jsem, že můj monitor to tak vidí = fotky mohou být ok
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
Zaslal: so 20. listopadu 2010 0:17 |
 |
|
Já jsem se na ně letos ani pořádně nedostal, v říjnu při první vlně jsem sklízel lišky a teď sklízím hlívu. Jinak jsou ale taky moje oblíbené
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mykožrút

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 10. srpen 2011 13:35 |
 |
|
Včera jsem v "čisté" kulturní vysoké smrčině našel dvě malé (klobouk průměru kolem 4 cm, dost macaté), naprosto fialové s malým nádechem do žluta u středu klobouku. Snad to byly ony, a nebo nějaká ta "letní forma", ale počasí je podzimní ...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mykožrút

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JARIN

Založen: 01. 05. 2008 Příspěvky: 578 Bydliště: Hroznětín okr. Karlovy vary
|
Zaslal: po 07. listopadu 2011 20:07 |
 |
|
U nás třeba letos skoro vůbec
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 07. listopadu 2011 23:55 |
 |
|
po 07. listopadu 2011 19:07 JARIN napsal: |
U nás třeba letos skoro vůbec  |
U nás "skoro vůbec" už několik let Minulý pátek jsem jich našel asi 20, což je můj osobní rekord posledních let ... dříve nebyl problém jich nasbírat na malém plácku plný košík za chvilku...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: út 08. listopadu 2011 0:24 |
 |
|
Taky mám tu zkušenost...možná by to stálo za podrobnější průzkum proč? Jediný co mě napadá je změna ekologie - především v ovzduší (možná se pletu může to být třeba uplně něčím jiným) ale podobnou situaci sleduju u nás na kladensku s výskytem h. hnědého. Rok od roku je jich pořád méně a to dost razantně. Kladensko je v tomhle směru celkem unikátní region, kde se ovzduší změnilo za posledních 25 let dost radikálně, z těžkýho průmyslu který celý město i okolí enormě zatěžoval (sám si pamatuju jako malej že v zimě napad sníh a druhej den byl černej ) nezbylo skoro nic a momentálně není u nás jediný větší znečišťovatel ovzduší, mimo život města jako takovýho samozřejmě, ten rozdíl je znát i v lese kdy člověk začíná nacházet druhy který by tu dřív těžko našel a naopak některý dříve běžný začínají mizet.
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|