Ještě v DAtlase není, tak přidávám. Je velice podobná R. corticium, makroskopicky nerozlišitelné, mikroskopicky to také není uplně jednoduché. R. aquila má výtrusy většinou menší než 22 um (R. corticium většinou větší), na šířku kolem 7 um, tmavě hnědé. Otevíracá aparát vřecek má asi 6 um, je amyloidní (tím se liší od R. corticium, která jej má také amyloidní, ale větší než 7 um). Mám ji zaznamenanou z jasanu a z olše, ale uvádí se například na břečťanu, lípě, akátu... Roste na padlých větvích, z mých zkušeností jde spíš o ne uplně čerstvé, ale také ne nějak moc rozložené větve. Velikost stromat jsem měřil u 4 vzorků ze tří různých lokalit a vyšla (1,13 +/- 0,17) mm s rozmezím 0,8 až 1,5 mm, celkem změřeno 154 stromat.
Ještě si dovolím osobní poznámku týkající se výtrusů těchto dvou druhů. Nikde v literatuře jsem o tom žádnou zmínku nenašel. Řekl bych, že R. aquila má tukové kapky (aspoň myslím že jsou to tukové kapky

) ve výtrusech trošku pravidelnější a větší než R. corticium. Většinou je tam jedna nebo dvě velké tukové kapky, kdežto u R. corticium spíš vídám hodně malých. Ale je to výtrus od výtrusu různé, dost se to prolíná a i u R. corticium jsou často jedna nebo dvě pěkné tukové kapky. Uvidím časem, zkusím z toho udělat nějakou statistiku až bude vzorků víc. Jinak teda ty tukové kapky o kterých mluvím, jsou opravdu velké, téměř na celou šířku výtrusu.
Přikládám fotku, je z posledního nálezu R. aquila před dvěma dny.