Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 07. února 2012 21:50 Předmět: Šíleně dotěrné mušky |
 |
|
Ve svém příspěvku o chřapáči tmavém jsem utrousil poznámku, že mě tam obtěžovali takové dotěrné mušky. Setkávám se s nimi relativně často, ale doteď nevím co je to zač. Většinou jsou to jen jednotlivci, ale tam jich bylo tolik, že jsem z toho málem zešílel a to opravdu nekecám. Jsou velké plus mínus půl centimetru a mají docela masivní nohy oproti jiným běžným mouchám. Jsou takové rezavě hnědé a docela svižně se pohybují. Neštípou, aspoň mě žádná dosud neštípla. Všiml jsem si, že se s nimi většinou setkávám tam, kde jsou borovice. Fotku bohužel nemám, ale jestli je tu nějaký moucholog, budu rád, kdyby nadhodil, co by to mohlo být zač. Klidně dejte odkaz na nějakou fotku, když ji uvidím, tak ji poznám (aspoň přibližně).
Právě kvůli těmto muškám přemýšlím, že na místo, kde rostly ty chřapáče se už nevrátím, protože těch mušek je tam pravidelně opravdu hodně a ani repelent moc nepomáhá.
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 08. února 2012 8:07 |
 |
|
Je to kloš jelení Hned jsem si o něm něco přečetl a vidím, že přece jen kouše i když údajně to člověk necítí, což potvrzuje moje "pozorování". Píšou tam také, že trochu vypadá jak klíště. To je sranda - já jsem tomu dal přezdívku "létající klíště", protože mi ani nevím proč klíště připomíná. Možná proto, že se dá tak špatně zabít. Obyčejné plácnutí jej nezabije. Jen jsem se nedočetl, jestli má nějakou spojitost s těmi borovicemi.
Tak díky za rychlé a přesné zodpovězení mého dotazu. Když jsem to psal, myslel jsem, že to bude na dlouho
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: st 08. února 2012 9:23 |
 |
|
Ahoj, spojitost s borovicemi to podle mě nemá, já je totiž potkávám v lese taky a borovice tu nejsou. Všimla jsem si ale, že jsou spíš v létě - když je teplo. A zabiješ je jedině tak, že je zmáčkneš mezi prsty.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 08. února 2012 10:13 |
 |
|
st 08. února 2012 8:23 Teri napsal: |
Ahoj, spojitost s borovicemi to podle mě nemá, já je totiž potkávám v lese taky a borovice tu nejsou. Všimla jsem si ale, že jsou spíš v létě - když je teplo. A zabiješ je jedině tak, že je zmáčkneš mezi prsty. |
Jasně. S těmi borovicemi je to nepodložené důkazy Nijak si to nezaznamenávám, ale opravdu bych řekl, že je jich víc v místech, kde jsou borovice.
K tomu zabití: už jsem taky zjistil, že zmáčknutí mezi prsty je spolehlivé. Nebo se člověk musí pořádně plácnout, ale opravdu pořádně. A to bolí jak ruku, tak zasaženou část těla Ale na té lokalitě chřapáče tmavého jich bylo opravdu tolik, že mačkání mezi prsty bylo doslova nepřetržitou činností Pak už jsem to vzdal. Oháněl jsem se kšiltovkou jak jen to šlo, nastříkal jsem na sebe snad půl lahvičky repelentu a to trošku pomohlo. Ale když řeknu, že jich na mě mohlo v tu nejkritičtější dobu sednout dobrých 100, tak určitě nekecám.
Ale docela mě zaujalo to, že jsem se o nich dočetl, že sajou krev. Já jsem ve spojitosti s nimi nic takového nezaznamenal i když je pravda, že po tom šíleném náletu jsem měl na těle pár drobných pupínků, ale to jsem si dával do spojitosti s jinými věcmi. Teď vidím, že to mohly způsobit ty bestie
Teď jen doufám, že to jejich přemnožení byla sezónní záležitost. Na tu lokalitu chřapáče tmavého bych se rád mrknul. Je nesmírně zajímavá, dokonce hraničí s jednou chráněnou oblastí a dřív tu dělal výzkumy třeba pan Vágner. Jenže jestli by tam opět bylo tolik těch klošů, tak vezmu nohy na ramena
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 08. února 2012 10:18 |
 |
|
Teda ještě je štěstí, že údajně nepřenášejí žádné nemoci. Jinak bych byl asi ten nejnemocnější člověk v ČR
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: st 08. února 2012 13:53 |
 |
|
Ten mě včera v noci podle toho popisu napadl taky. Teda, živě jsem si ho představil, jen se mi nevybavilo jméno a hledat se mi to už nechtělo. Je to pěknej votrava a téměř nezničitelnej.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 08. února 2012 14:15 |
 |
|
st 08. února 2012 12:53 Kraken napsal: |
Ten mě včera v noci podle toho popisu napadl taky. Teda, živě jsem si ho představil, jen se mi nevybavilo jméno a hledat se mi to už nechtělo. Je to pěknej votrava a téměř nezničitelnej.  |
On tě včera v noci napadl? Já myslel, že se vyskytuje v létě
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 08. února 2012 15:03 |
 |
|
st 08. února 2012 14:01 Kraken napsal: |
st 08. února 2012 13:15 ram2007 napsal: |
Ten mě včera v noci podle toho popisu napadl taky. Teda, živě jsem si ho představil, jen se mi nevybavilo jméno a hledat se mi to už nechtělo. Je to pěknej votrava a téměř nezničitelnej.  |
On tě včera v noci napadl? Já myslel, že se vyskytuje v létě  |
Hele, ty se tváříš jako hříbeček a přitom jsi vlastně jedovatej, co?  |
Jasně, jsem jedovatý až moc A tou fotkou čechratky si mě neudobříš i když je to moje oblíbená houba!
_________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

|
Zaslal: st 08. února 2012 17:47 |
 |
|
st 08. února 2012 14:03 ram2007 napsal: |
st 08. února 2012 14:01 Kraken napsal: |
st 08. února 2012 13:15 ram2007 napsal: |
On tě včera v noci napadl? Já myslel, že se vyskytuje v létě  |
Hele, ty se tváříš jako hříbeček a přitom jsi vlastně jedovatej, co?  |
Jasně, jsem jedovatý až moc A tou fotkou čechratky si mě neudobříš i když je to moje oblíbená houba! |
Jako ta čechratka, co jí máš vše znaku? Proto jsem jí dal, ne abych si tě udobřoval!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|