Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Polnička, či něco jiného?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hercuus

PříspěvekZaslal: ne 06. května 2012 22:12
  Předmět: Polnička, či něco jiného?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tento trs mladých hub jsem nalezl v listnatém lese se silnější vrstvou opadu dne 21.4.2012 na vápnitém podloží. Vůně mi přišla nevýrazná, možná trochu vodnatá, neochutnal jsem. Konzistence třeně byla vláknitá a jaksi gumovitá, křehká určitě ne. Pod kloboukem byly bělavé lupeny bez prstenu, nebo vela, i když nějaké zbytky jsou na klobouku znatelné. Také mě zarazili ty třeně s pěkně chlupatými bázemi.
Nejvíce mi to připomíná nějakou polničku - Agrocybe, ale raději se zeptám i na váš názor. Díky předem za nápady, oč by mohlo jít Smile

153.71 kB    
IMG_2488.JPG
   IMG_2488.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Teri

PříspěvekZaslal: út 08. května 2012 10:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mě to spíš přijde jako penízovka, třeba penízovka věštecká.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hercuus

PříspěvekZaslal: pá 11. května 2012 22:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky Teri. To na ní vážně vypadá. Nikdy jsem jí dřív neviděl a nějak mě možnost penízovky nenapadla.
mykožrút

PříspěvekZaslal: ne 13. května 2012 6:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A čo chuť tejto peniazovky? Stále sa pri nej píše o vôni zhnitej kapusty,ale nie o chuti. Možno nie je úplne stála a záleží od miesta rastu,ale mne príde cesnaková. Dal som nezávisle skúsiť aj druhej osobe aby posúdil,ja som mu svoj názor samozrejme nepovedal. A odpoveď bola - cesnak. Nie je to taká výrazná chuť ako pri tanečnici cesnakovej,ale mne sa zdá dostatočne presvedčivá. Len to akosi nevidím nikde pri jej opisoch napísané a neviem prečo. Skúšal to niekto?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru