Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Michal Mikšík

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: čt 24. května 2012 19:13 Předmět: Re: Nová kniha Fungi Collins Guide - 2400 druhů |
 |
|
čt 24. května 2012 10:17 Michal Mikšík napsal: |
Tak už je na trhu dlouho očekávaná kniha od anglcikého nakl. Collins:
Collins Fungi Guide: The most complete field guide to the mushrooms and toadstools of Britain & Ireland: The Most Complete Field Guide to the ... of Britain and Europe (Collins Guide)
V knize je na 640 stranách vyobrazeno na barevných tabulích celkem 2400 evropských makromycetů.
I s poštovným kniha vyjde ani ne na tisícovku, takže všem rozhodně doporučuji její koupi.
Objednat lze např. na :
www.amazon.co.uk/Collins-Fungi-Guide-mushrooms-toadstools/dp/0007242905
nebo na
www.nhbs.com/collins_fungi_guide_tefno_152800.html |
Dík za upozornění. já jsem zvažoval koupi podobného titulu, ale toto taky nevypadá špatně. Škoda, že nikde nemůžu najít náhled pár stránek z knížky abych věděl do čeho jdu.
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: pá 25. května 2012 21:43 |
 |
|
Tak kniha mi dnes došla a jsem dost zklamaný, ilustrace jsou takové technické, umělé, nevěrně zobrazující dané druhy, navíc mnoho druhů je absolutně barevně mimo. Popisy nic moc, úvod s nějakými klíči apod. žádný, takže rozhodně nedoporučuji, byli by jste zklamaní. Pokud vládnete francoužštinou tak si raději kupte nové vydání knihy Courtecuisse a Duhem: Guide des champignons de France et d'Europe, kde je dlouhý obsáhlý úvod, klíče a vše pro praktickou mykologii, systematika a názvosloví dle nových poznatků a poměrně věrné ilustrace.
Objednání např.
www.amazon.fr/Guide-champignons-France-dEurope-illustr%C3%A9es/dp/2603016911/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1337974939&sr=8-1
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: so 26. května 2012 16:49 |
 |
|
pá 25. května 2012 21:43 Michal Mikšík napsal: |
Tak kniha mi dnes došla a jsem dost zklamaný, ilustrace jsou takové technické, umělé, nevěrně zobrazující dané druhy, navíc mnoho druhů je absolutně barevně mimo. Popisy nic moc, úvod s nějakými klíči apod. žádný, takže rozhodně nedoporučuji, byli by jste zklamaní. Pokud vládnete francoužštinou tak si raději kupte nové vydání knihy Courtecuisse a Duhem: Guide des champignons de France et d'Europe, kde je dlouhý obsáhlý úvod, klíče a vše pro praktickou mykologii, systematika a názvosloví dle nových poznatků a poměrně věrné ilustrace.
Objednání např.
www.amazon.fr/Guide-champignons-France-dEurope-illustr%C3%A9es/dp/2603016911/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1337974939&sr=8-1 |
Michale, díky za upozornění. Co se týká toho titulu Courtecuisse a Duhem, tak to je právě on, o kterém jsem se nepřímo zmínil v mém příspěvku. Viděl jsem to, měl jsem možnost si to projít a vyzkoušet. Jen byl v angličtině, i když jsem nepátral jestli je to stejný atlas jako ten francouzský
http://books.google.cz/books/about/Mushrooms_toadstools_of_Britain_and_Euro.html?id=_zYlAQAAMAAJ&redir_esc=y
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Mikšík

|
Zaslal: po 28. května 2012 10:31 |
 |
|
Ano je to ta stejná kniha, je to překlad prvního vydání, které se od toho posledního francouzského ale již odsti liší, i když spíše v té části, kde jsou kapitoly, ne již tolik v obrazové. Optimální by bylo, kdyby někdo přeložil do angl. to poslední franc. vydání. Já mám to anglické vydání také a hojně jej využívám, ale už se dost špatně shání.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|