Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: út 05. června 2012 19:45
Tak v neděli jsem narazil na větev neuvěřitelně porostlou tímto chorošem. Napočítal jsem jich cca 45. Fotka není moc dobrá, fotil jsem to jen tak narychlo jako dokumentku z ruky, protože by jinak by mi nikdo nevěřil, že jich tolik může být na jedné větvi
182.18 kB
3.6.2012, Veselsko
120603_Veseli nad Moravou 022.jpg
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zaslal: ne 22. května 2016 13:23 Předmět: Choroš voštinový - Polyporus alveolaris
Opět po dvou nebo třech letech jsem jej našel na "jeho" lokalitě - v listnatém lese na náplavách řeky Bečvy u Choryně těsně vedle místa kde rostou smrže. Klacek, na kterém rostou se mi nepodařilo identifikovat.
Datum nálezu: 6. 5. 2016.
Zaslal: út 04. června 2019 9:53
To je zajímavé. Z jižních Čech byl publikován, co je mi známo, jediný sběr a to z roku 1962 v NPP Terčino údolí. Bylo by proto dobré nález doložit. Němci tento druh v roce 2018 zařadili v rámci jednoho projektu na seznam druhů, které se podle jejich názoru šíří, ale u nás, pokud vím, ještě žádný velký boom nenastal.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory