Díky za reakci.
Bylo mi vcelku jasné, že přesné určení je složité. Proto jsem taky otázku neformuloval "je to?", ale "mohla by...?" - rozuměj "mohla by podle vnějších znaků, z fotky patrných...".
Prošel jsem nějakou literaturu a spoustu (řekl bych seriozních) myko-serverů, kde jsem našel několik velmi podobných fotek, prezentovaných jako Amanita submembranacea. Nicméně ostatní vyfocené exempláře vypadají převážně barevně i stavbou plodnice dost odlišně. Proto mne zajímalo, jestli nemá někdo osobní zkušenost s podobnými plodnicemi v našich zeměpisných oblastech. Pokud ano, pustil bych se do dalšího.
Lokalita, kde rostou je poměrně velká a celý porost byl až do předminulého týdne krásný, léta nedotčený kus lesa. Pak tam ale po dešti vletěli dřevaři s tím bazmekem na prořezávky a nějaké dva tři hektary rozjezdili na mraky. Bylo mi z toho pomalu do breku. Počítám, že tam bude na dlouho po ptákách nejenom s katmankama.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory