Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
čirůvka
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
wenca

PříspěvekZaslal: ne 04. listopadu 2012 21:04
  Předmět: čirůvka
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

I když na první pohled vypadá rozlišení čirůvky fialové a dvoubarvé jako hračka, setkával jsem se v poslední době s čirůvkami, které připomínaly dvoubarvé, ale byly to jen vybledlé fialové...

dnes jsem konečně narazil na čirůvky, které by podle mého snad konečně mohly být čirůvky dvoubarvé

našel jsem je poprvé, tak se ptám, zda je můj úsudek správný..... pokud ano, tak teď už je bezpečně poznám, protože ten kontrast fialového třeně a světlých lupenů je značný.....

rostly na louce asi 5 m od lesa v čarodějném kruhu, největší plodnice určitě přes 15 cm.

113.81 kB    
irůvka.jpg
   irůvka.jpg

65.88 kB    
irůvka2.jpg
   irůvka2.jpg

JARIN

PříspěvekZaslal: ne 04. listopadu 2012 21:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo jo typická plodnice, tvůj ůsudek je správný Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 04. listopadu 2012 21:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Určitě dvoubarvá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru