Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
xmsi
|
Zaslal: st 17. května 2006 17:29 Předmět: Lysohlavka kubanska |
|
|
vcera jsem byl na prednasce v plzenskem muzeu od p. Borovicky, mimo jine zaznelo, ze v holandsku a japonsku se komercne pestuje vyse zminena lysohlavka, lze i doma podobne jako hliva v kostce slamy _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 18. května 2006 7:48 |
|
|
vyjduli z toho, že se asi nepěstuje pro kuchyňské využití ... někdo ji vykupuje? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Markéta*
|
Zaslal: čt 18. května 2006 11:05 |
|
|
18. května 06, 8:48 Bob napsal: |
vyjduli z toho, že se asi nepěstuje pro kuchyňské využití ... někdo ji vykupuje? |
No.. ona se asi pěstuje ke kuchyňskému využítí, protože dorůstá velkých rozměrů. Tedy v ČR spíše k pokusům v kuchyni. Alespoň jsem měla ten dojem, když se o tom na té přednášce mluvilo. Padlo tam.. že třeba v Thajsku z ní dělají omelety.
A pak se asi pěstuje pro radost z pěstování hub. Prostě, že žampiony už zkoušel skoro každej a tohle je něco nového. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 18. května 2006 11:07 |
|
|
Aha, mám tomu rozumět tak, že je jedlá a nemá halucinogení účinky? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Markéta*
|
Zaslal: čt 18. května 2006 18:16 |
|
|
Já tomu rozuměla tak, že je jedlá, ale má halucinogení účinky. Asi je to divná kombinace, ale vyznělo to tak. |
|
Návrat nahoru |
|
|
xmsi
|
Zaslal: pá 19. května 2006 7:19 |
|
|
neni to divna, ale idealni kombinace samozrejme ze je halucinogenni a IMO je lepsi kdyz si lidi muzou dat overenou lysohlavku nez se priotravit nejakou cepinatkou...
podobne jako v holandsku je legalni kourit travu, tak je tam stejne legalni koupit si lysohlavky... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: pá 19. května 2006 7:30 |
|
|
Pokud tato problematika někoho z vás zajímá, můžete si o ni přečíst třeba tady.
Takže pokud se chcete pěkně "zhulit", klidně si tu omeletu s lysohlávkama udělejte k večeři... ale v kuchařce DAMyka recept nenajdete... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|