Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: st 09. ledna 2013 10:40 Předmět: Rekordní kmen :-)
Často se setkávám s padlými kmeny, které jsou doslova v obležení hub. Nedávno jsem si jeden takový prohlédl opravdu důkladně a výsledek je dost dobrý Jde o padlou olši šedou a tady je výsledek co vše jsem na něm našel, zvlášť outkovek tam bylo požehnaně (3 z rodu Trametes, jedna Datronia)
plus ještě dva neurčené povlaky (snad nějaká Peniophora a ještě něco)
Tudíž jestli dobře počítám, je to 17 druhů a to nevím, jestli jsem na něco ještě nezapomněl Krom toho dodám, že většina z vyjmenovaných druhů tam byla opravdu početná, třeba ty pařezníky obecné se tam daly počítat na stovky, stejně tak i pařezníky pozdní, kterých tam byly desítky. Nebo Phlebia radiata tam byla rozlezlá skoro všude A ty rosolovité houby s výjimkou Tremella foliacea, která tam měla jen tři "plodnice", se taky v početnosti nedaly zahanbit - Exidií nepočítaně, Ascocoryne taktéž. Navíc díky poměrně dobrému počasí byly všechny houby čerstvé a v dobrém stavu, jen teda plodnice rezavce nebyly moc fit.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory