Zaslal: ne 13. ledna 2013 22:27 Předmět: Lesklokorka ploska?
zdravim, v chorosovitych houbach se vubec nevyznam, prijde mi to jako lesklokorka ploska (?). I diky tem halkam. K tomu se vaze i poddotaz, zda jsou tyto halky k videni jen na lesklokorce ploske, t.j. zda to je dostatecny rozlisovaci znak ci zda podobne halky mivaji i jine druhy chorosovitych hub
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: po 14. ledna 2013 10:40 Předmět: Re: Lesklokorka ploska?
ne 13. ledna 2013 21:27 krakalek napsal:
zdravim, v chorosovitych houbach se vubec nevyznam, prijde mi to jako lesklokorka ploska (?). I diky tem halkam. K tomu se vaze i poddotaz, zda jsou tyto halky k videni jen na lesklokorce ploske, t.j. zda to je dostatecny rozlisovaci znak ci zda podobne halky mivaji i jine druhy chorosovitych hub
Jojo, je to lesklokorka ploská. Co se týká těch hálek, tak nevím. U jiných chorošů jsem se setkal taky s podonými útvary, ale vypadaly přeci jen jinak a netuším čím byly způsobené _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Je to lesklokorka ploská. Podle toho co jsem zatím viděl bych řekl, že hálky jsou pro tuto houbu poměrně charakteristické. _________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory