Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Lesklokorka modřínová?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jenda

PříspěvekZaslal: po 20. srpen 2012 21:37
  Předmět: Lesklokorka modřínová?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedávno na nahuby.sk se v diskusi objevil klíč na rod Ganoderma a krátce poté jsem na modřínovém pařezu objevil lesklokorku, která by mohla odpovídat druhu G.valesianum, tedy růstem na modřínu a kratším tlustým postranním třeněm. Mohlo by být?

178.69 kB    
Okolí Vroutku, 5.8.12
lesklokorka5.8.12b.jpg
   lesklokorka5.8.12b.jpg

193.48 kB    
Okolí Vroutku, 5.8.12
lesklokorka5.8.12.jpg
   lesklokorka5.8.12.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emil54

PříspěvekZaslal: st 22. srpen 2012 14:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já spíš jenom myšlenka: Co jsem tak koukal po internetu, tak převážná většina nálezů je z několikrát vyšší nadmořské výšky. Což ale samozřejmě nemusí nic znamenat. Chtělo by to mikroskop.

Každopádně je to dost luxusní kousek, gratuluju Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: čt 28. února 2013 21:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Příspěvek k trvalému zvyšování kvality služeb a informací naší firmy DAMyko. Krátce poté, co světlo světa spatřila senzační zpráva o nálezu tohoto polozapomenutého choroše, jsem autora Jendu oslovil dotazem, jestli by nebyl tak laskav a houbu poskytl k odbornému přezkoumání. Dobrá věc se podařila. Determinaci podle makroskopických znaků provedl zběžně doc. J.Vlasák v září 2012 s výsledkem: lesklokorka jehličnanová (Ganoderma carnosum). Děkuji Jendovi za spolupráci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru