Zaslal: út 02. dubna 2013 23:05 Předmět: troudnatec?
Pěkný večer,
mohli byste prosím poradit - je to nějaký troudnatec, anebo něco jiného? Anebo když se na něj půjdu podívat znova, podle čeho můžu rozlišit mezi několika možnostmi (řez dužinou, póry, ?)
Jedlo-bukové lesy, občas asi vtroušené smrky, tenhle kmen ležel zrovna u potoka mezi nějakými listnáči, ale myslím že to zrovna byla jedle, každopádně nějaký jehličnan (což by mělo vyloučit troud. kopytovitý, který by měl růst jen na listnáčích). Ještě jsem koukala na verpáník, ale nesedí hostitel (živé modříny u verpáníku ... i když tenhle taky vlastně začal ujídat strom ještě zaživa).
Díky moc za radu/názor.
Děkuju moc, Ještě jsem našla fotku, že z druhé strany téhož kmenu rostlo tohle - to je předpokládám ten samý, že? Tahle malý mi připomínal ohnivce z ovocných stromů, ale asi jsem myslela, že i velké budou vypadat podobně, tj. spíš jako rezavec.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory