Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
troudnatec?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 02. dubna 2013 23:05
  Předmět: troudnatec?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pěkný večer,
mohli byste prosím poradit - je to nějaký troudnatec, anebo něco jiného? Anebo když se na něj půjdu podívat znova, podle čeho můžu rozlišit mezi několika možnostmi (řez dužinou, póry, ?)

Jedlo-bukové lesy, občas asi vtroušené smrky, tenhle kmen ležel zrovna u potoka mezi nějakými listnáči, ale myslím že to zrovna byla jedle, každopádně nějaký jehličnan (což by mělo vyloučit troud. kopytovitý, který by měl růst jen na listnáčích). Ještě jsem koukala na verpáník, ale nesedí hostitel (živé modříny u verpáníku ... i když tenhle taky vlastně začal ujídat strom ještě zaživa).
Díky moc za radu/názor.

191.74 kB    
Jívová env. (Olomoucko), 15.11.2012
IMG_6029_cr.JPG
   IMG_6029_cr.JPG
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 03. dubna 2013 0:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To bude ohňovec Hartigův, i ta jedle odpovídá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 03. dubna 2013 9:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuju moc, Ještě jsem našla fotku, že z druhé strany téhož kmenu rostlo tohle - to je předpokládám ten samý, že? Tahle malý mi připomínal ohnivce z ovocných stromů, ale asi jsem myslela, že i velké budou vypadat podobně, tj. spíš jako rezavec.

150.88 kB    
tamtéž, stejný kmen
IMG_6031_cr.JPG
   IMG_6031_cr.JPG
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru