Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hvězdovka dlouhokrká nebo límečková?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 03. dubna 2013 12:38
  Předmět: Hvězdovka dlouhokrká nebo límečková?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mohli byste mi prosím poradit, jak rozliším, jestli je tohle h. dlouhokrká nebo límečková? Tipuju to na dlouhokrkou, protože nejsou tak výrazně "pomoučené".
Díky moc.

184.28 kB    
ZOO Olomouc, 16.8.2011
IMG_3786_cr.JPG
   IMG_3786_cr.JPG

110.64 kB    
IMG_3782_cr.JPG
   IMG_3782_cr.JPG
Nezmar

PříspěvekZaslal: st 03. dubna 2013 12:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tady jsem to popsal:
http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Geastrum-striatum/hviezdovka-golierikovita/hvezdovka-limeckova/ID154
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 17:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, já jsem to četla a porovnávala s fotkami tamtéž a popravdě, víc mě to zmátlo než pomohlo. Rolling Eyes Např.:
- jaký je rozdíl mezi "límečkem" a "kolárkem" (imho kolárek je součást límce, obojí je na spodním konci krku člověka, ne přímo pod hlavou),
- jestli okrovkou se míní ta vnější nebo vnitřní,
- a proč má mít límeček zrovna ta hvězdovka, co se nejmenuje límečková. Question

Nakonec mi pomohlo přečíst si popisy v Antonínovi (Encykl. hub a lišejníků) a přeložit si lat.názvy, podle čehož určuju (doufám správně) G. pectinatum.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru