Zaslal: út 23. května 2006 15:38 Předmět: Psaní poznámek k fotkám
Co používáte? Informace o focení zadržuje EXIF automaticky sám (na prhlížení doporučuji Exifer). Některé foťáky dovolují i zvukový soubor - hodí se v terénu. Doma u počítače je však potřeba zapsat další informace, které by neměli být ztraceny a hlavně neodtrženy od fotky, takže extra soubor je špatné řešení - přesunovat se musí vždy s fotkou i popis a přejmenovávat také ...
Snažím se teď zapisovat do IPTC (umí fotošop i irfan (mášli správnou verzi, dvakrát zmáčkni "i")), dle kterého se dají fotky prohledávat a podobně. Kdo má jaké zkušenosti?
Zaslal: st 24. května 2006 6:14
Já používám modernější věci a to Zoner Photo Studio 8 Professional, kde je možno k fotce přiřadit spoustu věcí od místa, města a popisu čehokoliv v poznámce.
Takhle nemusi přiřazovat ke každé fotce soubor, nebo hledat ve štosech papírů, a přemýšlet kdy to asi bylo nebo kde to mám.
Jelikož co si nenapíšu nevim, tak v lese sebou taham MP3 přehrávač a každou věc poctivě nahrávám, aspoň se potom doma pobavim jak vědecky do toho kecam
resil jsem dlouho, bud delam pisalka a nemam nic z foceni, nebo proste fotim a pisu si jen dulezite veci... (takze sesit a tuzka) _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory