Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Igor Hnízdo
|
Zaslal: st 25. srpen 2010 9:39 Předmět: Dotaz na množení hub |
|
|
Ahoj,
mě tak napadlo jestli by bylo možné nějak pokusit se "zasít" houby tam, kde už nerostou. U nás máme lesík, kde dříve rostli alespoň ty Václavky a dnes už (po dvaceti letech) žádná jedlá houba a vlastně ani žádná muchomůrka. Mohl bych tedy něco udělat pro to, abych tam ty plodnice přitáh? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 26. srpen 2010 6:47 |
|
|
To bych chtěl taky umět |
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: so 28. srpen 2010 17:41 |
|
|
Dřevokazné houby lze namnožit poměrně snadno, ale o ty ti asi nejde. Pro rozšíření mykorrhyzních druhů nemůžeš dělat prakticky nic. _________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anri
|
Zaslal: čt 17. listopadu 2011 17:29 |
|
|
so 28. srpen 2010 17:41 planetahub napsal: |
Dřevokazné houby lze namnožit poměrně snadno, ale o ty ti asi nejde. Pro rozšíření mykorrhyzních druhů nemůžeš dělat prakticky nic. |
... kdysíváva byla tývý reportáž o paní, která na svou zahradu s patřičnými stromy léta pohazovala zbytky klobouků po čištění hub ... a zadařilo se jí, po necelém desetiletí tam rostly houby i mezi tulipány ... ...... jinak v knize "Zahrada k nakousnutí" od Seppa Holtzera je na str. 156 návod, jak správně zavěsit plodnici v síťce do koruny stromu, aby se spóry co nejlépe pomocí větru rozšířily do okolí (kapitola "Pěstování hub", str. 153 až 155) ...... já při návštěvě oblíbených lokalit (stejně jako můj otěcko) občas napíchávám staré nebo červivé klobouky na větvičky co nejvýše, jak to jde ... nevím jestli to pomáhá či nikoliv, ale když nic jiného, mám z toho alespoň dobrý pocit ... ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Abbadon
|
Zaslal: čt 17. listopadu 2011 19:24 |
|
|
Jezdil jsem ke známým na chatu, kteří si vysázeli malý lesíček asi 10 smrčků na chatě..les byl vzdálen asi kilometr. No a oni když přinesli houby z lesa, tak vždycky vzali zbytky od čištění, rozmíchali ve vodě a rozlili je tam a nebo je tam prostě jen vyhodili. Nevěřil sem tomu ale opravdu jim tam rostli pravé hřiby. Ale jestli to bylo v důsledku toho, že to tak dělali nebo jestli se to přitáhlo z toho kilometru vzdáleného lesa, kdo ví |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt 17. listopadu 2011 22:24 |
|
|
Mě v práci pod břízkama tímhle způsobem kdysi vyrostly křemenáče. Ale taky nevím, jestli by nevyrostly i bez toho zalévání... Před tím jsem tam nacházel jen kozáky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
Zaslal: st 29. května 2013 13:22 |
|
|
čt 17. listopadu 2011 18:29 Anri napsal: |
...... já při návštěvě oblíbených lokalit (stejně jako můj otěcko) občas napíchávám staré nebo červivé klobouky na větvičky co nejvýše, jak to jde ... nevím jestli to pomáhá či nikoliv, ale když nic jiného, mám z toho alespoň dobrý pocit ... ... |
Ja robim uz par rokov to iste, kamarati, ktori so mnou idu na huby sa obcas cuduju co to mam za divny zvyk vesat starsie plodnice na konare stromov Neviem ci to pomaha, ale aspon mam lepsi pocit ako nechat ich len tak hnit na zemi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|