Zaslal: út 11. června 2013 21:01 Předmět: Vláknice
Ale jaká? Začervenalá nebo Godyeova? NAlezeno přímo ve ValMezu v parku Botanika těsně vedle jakéhosi křoví. Stromy v okolí lípy. Barvy odpovídají realitě. Třeň po otlačení pomalu cihlově červenal, ale ne moc sytě. Myslím že i otlaky na klobouku se takto zbarvovaly. Jednu plodnici jsem si vzal domů pro určení viz spodní fotka spolu s hřibem modračkou a holubinkou měnlivou. Zajímavostí bylo, že třeň této jedovaté houby byl celý prolezlý larvami hmyzu. Tedy červivý. Do klobouku jsem nekoukal, zda je též červivý. A možná jsem jej měl rozkrojit, když už jsem ji měl doma. Nejprve jsem si ji určil jako vl. začervenalou. Ale pak jsme si všiml Godeyovky a už vrtá červík pochybností. Máte je někdo nakoukány? (opět jedno moje prvourčení.)
Teri: "Jen taková poznámka, co je prosímtě podle Tebe zajímavé na tom, že byla červavá???"
Teri, to je spíše narážka na to, s čím se občas setkávám, že mi nějaký "superhoubař" tvrdí: "Když jsou červivý, tak přece nemůžou být jedovatý!" Ale to určitě znáš taky.
A jinak, díky za upřesnění. _________________ JGLN
Teri: "Jen taková poznámka, co je prosímtě podle Tebe zajímavé na tom, že byla červavá???"
Teri, to je spíše narážka na to, s čím se občas setkávám, že mi nějaký "superhoubař" tvrdí: "Když jsou červivý, tak přece nemůžou být jedovatý!" Ale to určitě znáš taky.
A jinak, díky za upřesnění.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory