Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Neznámé žluté houbičky.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
InKaso

PříspěvekZaslal: po 22. května 2006 12:12
  Předmět: Neznámé žluté houbičky.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na listí ve smíšeném lese buk, borovice, jsem našel tyto houbičky, které neumím určit. Jinak je velké sucho a v lese nic. Přišlo mi na jazyk vhodnější slovo než nic, ale zůstanu raději u toho nic.

88.2 kB    
P5220020.jpg
   P5220020.jpg

97.47 kB    
A ještě jednou.
P5220018.jpg
   P5220018.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 22. května 2006 13:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Toto je plazmodium nějaké slizovky. Druh se v takovémto stavu nedá naprosto určit. Chce to zkontrolovat a nafotit, co z toho vznikne. Upozorňuji ale, že vývoj u slizovek probíhá strašně rychle. Možná již i teď může být pozdě Laughing. Nejlepší je když člověk najde něco podobného, tak to právě v takovémto stavu dát do krabičky i s trochou substrátu a pár kapkami vody, zanést domů, pozorovat a fotit jak to dozrává a co z toho vzniká. A abychom se chovali ekologicky, tak po dozrání se to klidně může vrátit do přírody ať to splní svou rozmnožovací funkci Laughing.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
InKaso

PříspěvekZaslal: čt 25. května 2006 5:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přidávám další, pravděpodobně také slizovku. Pokoušel jsem se ji dostat z pařezu dolů, ale vznikla z toho řídká kaše.

245.11 kB    
Nové Sedlice - Přerovec 24. 05. 06
Slizovka.jpg
   Slizovka.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 25. května 2006 10:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta je ale fakt parádní. Proto mě mrzí, že to bezpečně neurčíme. I když tady by to docela dobře mohl být Zlepníček jahodovitý - Tubifera ferruginosa. A nemyslel jsem to sundávat dolů, ale opatrně odříznout i s kouskem dřeva.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru