Podla mna to pojde, len asi musi byt stiekpa spravena zo "zivych" konarov, ja som si spravil stiepku z konarov z cerstvo zrezaneho orecha, sparil ich, i ked asi nie velmi dostatocne, podarilo sa mi oparit aj trocha jednu nohu, takze mi chybalo trocha vody. Potom som do vreca aplikoval sadbu hlivy. Je to takmer mesiac, uz sa tam zacina cosi sirit, azda to nebude iba pliesen
Ak pokus bude uspesny, dodam aj fotky.
Zial pokus nebol uspesny, v prvom mechu sa hrozne sirila pliesen a znicili aj hlivu. V druhom mechu to vyzeralo nadejne, no po case sa aj tam zacala sirit zelena pliesen, ale aj hliva, no kedze to zacalo dost smrdiet za plesnou, tak som to vyhodil na kompost. Zial ako som spominal, nedostatocne som sparil substrat. Ale aspon sa mi zadarilo so senno-kartonovym substratom
Zaslal: čt 22. srpen 2013 21:26 Předmět: Jak spařit slámu ve velkém (3 pytle)
Nakoupil jsem balíky slámy, dokoupil pytle ve fatranu. Roztopil lázeňské kamna (OPOP100) a naměřil jen 65celsia horké vody a problém.
Jak to spařit, aby to bylo v pohodě? Můj poradce mi dal fígl, že si mám půjčit pařící WAPKU a napařovat v sudu nebo uvařit jak brambory. Jak paříte vy dávku slámy na 60-80L pytel?
Dělám hlívu po delší pauze, ale makačka. Časově náročné. Už se přestávám divit, že ten aktuální hobby pytel (nemyslím kostku) stojí v obchodě přes 60-120kaček.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory