Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
DavidusCZ
|
|
Návrat nahoru |
|
|
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 26. září 2013 9:13 |
|
|
Krásný příspěvek!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
b.gun Čestný člen
|
Zaslal: čt 26. září 2013 19:23 |
|
|
čt 26. září 2013 10:13 Bob napsal: |
Krásný příspěvek! |
Děkuji.
Nakopnul mne k tomu svým příspěvkem Davidus, že je vlastně nemám pořádně vyfocené, tak jsem hned druhý den vyrazil. A ještě jsem si díky tomu poprvé v životě našel pstřeně dubového, za což bych mu měl vlastně poděkovat.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mlčochherp
Založen: 25. 05. 2013 Příspěvky: 39 Bydliště: Ostravsko, Olbramice
|
Zaslal: pá 05. září 2014 16:41 |
|
|
Tuhle bych strašně rád našel, celý rok jsem se těšil, jak se na ně vydám, ale teď je nejdůležitější vědět kde hledat, takže se vás, kdo už je někdy viděl ptám, prosím pora´dte, přesněji, pod kterými duby rostla (nebo zda není vyhrazena na určitý druh), u nás jsou spíše pahorkaté lesy, ale je tu tak 50% lužních lesů obklopených svahy, mám tady šanci na ně narazit??? Předem děkuji za případnou odpověď.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
b.gun Čestný člen
|
Zaslal: so 06. září 2014 10:53 |
|
|
pá 05. září 2014 17:41 mlčochherp napsal: |
Tuhle bych strašně rád našel, celý rok jsem se těšil, jak se na ně vydám, ale teď je nejdůležitější vědět kde hledat, takže se vás, kdo už je někdy viděl ptám, prosím pora´dte, přesněji, pod kterými duby rostla (nebo zda není vyhrazena na určitý druh), u nás jsou spíše pahorkaté lesy, ale je tu tak 50% lužních lesů obklopených svahy, mám tady šanci na ně narazit??? Předem děkuji za případnou odpověď. |
Za mě - smíšený les na úpatí Krušných hor (nadmořská výška cca 300-350 m n. m.) s převahou dubu (zda jde o dub zimní, či letní, to nemohu sloužit, nějak rozlišování těchto dvou druhů neřeším), na jehož starých, zčernalých žaludech vyrůstá (nedaleko rostou i duby červené, na jejichž žaludech jsem ji ale nikdy nenašel), žaludy jsou jak ukryté pod povrchem, tak na povrchu ležící, daří se jim v místech, kde se může udržet vlhkost (zastíněná místa, ležící vrstva starého listí, pod hustě rostoucími malými semenáčky dubů).
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mlčochherp
Založen: 25. 05. 2013 Příspěvky: 39 Bydliště: Ostravsko, Olbramice
|
Zaslal: so 06. září 2014 12:36 |
|
|
Děkuju za radu b.gunovi i Josefu Chalupskému, snad se zdaří objavit:)
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|