Podle mne se Martin mýlí. Podle mne je to elegantissimu, který je sice v literatuře udáván jen pod buky, ale prokazatelně jsem ho našel např. v Praze ale i jinde v čisté dubině. Jako elegantissimus byl potvrzen i molekulárně, takže elegantissimus určitě růst pod duby může a nemusí nás to vést na zcestí.
Zaslal: st 09. října 2013 17:58
Neřekl bych, že tohle Martin určil jako elegantior, spíš to Jethro špatně zapsal/opsal/přeložil/interpretoval. C.elegantior je hodně jiný. Ale i C.elegantissimus je třeba ověřit mikroskopicky...
Tuřín má pravdu,špatně jsem to napsal koukal jsem na email a Martin napsal elegantissimus,,takže pavučinec zlatonohý ,jinak v Encyklopedii hub a lišejníků je napsán jako C.auroturbinatus elegantissimus jsem nenašel tak jsem právě myslel že to je česky pavučinec elegantní,,díky za opravu ověřeno to je špatně napsáno
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory