Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Výstava hub ve Valašském Meziříčí
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: út 15. října 2013 21:01
  Předmět: Výstava hub ve Valašském Meziříčí
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Koná se na zámku Kinských a mám tam k tomu jako doprovod páru foteček hub (20 x 30 cm), které jsem v tomto městě objevil. Doufám, že jsem je správně pojmenoval nebo alespoň valnou většinu z nich Např. si nejsem příliš jistý, zda mám na fotce holubinku smrdutou či páchnoucí. Nicméně jsme se se zdejší pracovnicí zabývající se houbami a mykologií shodli, že to bude nejspíš ta páchnoucí (skoro žádný sliz na klobouku při nálezu).
OD 29. 10. pak bude houbovýstava v muzeu ve Vsetíně a přesunou se tam i tyto mé fotografie z Valašského Meziříčí. Zde to bude trvat do 10. 11. 2013.

109.29 kB    
Oficiální plakát
Houby_VM_plakat_nahled.jpg
   Houby_VM_plakat_nahled.jpg

99.97 kB    
Moje neoficiální pozvánka pro přátele a známé.
DSCN4256L4.jpg
   DSCN4256L4.jpg

Jiří Novák

PříspěvekZaslal: út 05. listopadu 2013 16:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dovolím si vložit několik fotografií z této výstavy: Uspořádání fotografií na panelech: 7 panelů po 5ti foto + úvodní panel (vel. foto 20 x 30 cm + u některých na doplnění malé foto 10 x 15 cm).
ZA těch 14 dnů trvání výstavy se tu mezi živými exponáty objevilo i pár vzácných druhů: Např hřib satan - ale už jsem zapomněl lokalitu nálezu nebo bedlovnice zlatá, kterou tam měla doněst nějaká paní, že ji našla při sekání trávy v kopřivách - zde je to snad přímo z Val Mezu. Já jsem pomáhal dopňovat a vyměňovat zvadlé exempláře (pokud ještě samozřejmě byly k dispozici čerstvé; např satana museli po 3 dnech vyhodit, protože už to měl jasné - moje foto satana je pořízeno v 1. den konání výstavy a již je na něm patrná přítomnost plísně -na třeni dole. Bedlovnice zlatá se objevila asi v půli výstavy). Já jsem donesl např. Slizáka švýcarského - poslední 3 ex., které jsem ještě objevil nebo houžovce hlemýžďovitého či muchomůrky zelenou, tygrovanou, růžovku a citrónovou a další houby... Mimo jiné i hadovku smrdutou. Mohu potvrdit, že název sedí. Po několika desítkách minut začínalo být nedýchatelno a tak jsme se s pí. bioložkou dohodli, že toto raději ne.

98.39 kB    
Fota hub začínaly už na chodbě před vlastní výstavou živých hub.
DSCN5148LD.jpg
   DSCN5148LD.jpg

97.57 kB    
Z výstavní síně.
DSCN5142LD.jpg
   DSCN5142LD.jpg

99.6 kB    
Hřib satan.
DSCN5145L.jpg
   DSCN5145L.jpg

99.7 kB    
Bedlovnice zlatá.
DSCN5168L.jpg
   DSCN5168L.jpg

Naposledy upravil Jiří Novák dne út 05. listopadu 2013 19:56, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 05. listopadu 2013 19:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 05. listopadu 2013 16:08 Jiří Novák napsal:
... Mimo jiné i hadovku smrdutou. Mohu ptvrdit, že název sedí. Po několika desítkách minut začínalo být nedýchatelno a tak jsme se s pí. bioložkou dohodli, že toto raději ne.

Co třeba sklenice od okurek alias terárium?
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: út 05. listopadu 2013 19:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 05. listopadu 2013 19:38 Tori_ napsal:
út 05. listopadu 2013 16:08 Jiří Novák napsal:
... Mimo jiné i hadovku smrdutou. Mohu ptvrdit, že název sedí. Po několika desítkách minut začínalo být nedýchatelno a tak jsme se s pí. bioložkou dohodli, že toto raději ne.

Co třeba sklenice od okurek alias terárium?

Tori, to nás v tu chvíli nenapadlo, že je to možné takto jednoduše vyřešit. Holt v jednoduchosti se skrývá genialita.
Ještě omluva: U h. smrduté mi vypadlo ze slova "potvrdit" písmenko "o". Již jsem to opravil.

no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 05. listopadu 2013 20:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

K satanu gratuluju, nevěděl jsem, že se u Valašského Meziříčí(?) objevuje. Zato příbuzný hřib Moserův se prý na místních trzích prodával už před válkou Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: út 19. listopadu 2013 18:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tento satan, co byl na výstavě, údajně pocházel někde od Leskovce (u Vsetína). Známý mi akorát cca 3 týdny před výstavou poslal foto satana, který měl být v blízkosti studánky kde se říká "U obrázku". To je asi tak 4 - 5 km od Val. Meziříčí zhruba severním až severovýchodním směrem. Já jsem ho tam už pak nenašel - nedostal jsem se tam hned po té zprávě a mezitím buď zestárl nebo ho taky mohl někdo zničit.
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 19. listopadu 2013 19:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky za upřesnění.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru