Zaslal: čt 14. listopadu 2013 22:39 Předmět: Nevím
Nevím, kde se mám "odpíchnout". Co to asi může být? Může mi někdo pomoci? Tyto houby rostly na okraji místa, kde se nacházel ohořelý pařez, zřejmě smrku. Spíše byl se zuelnatělým povrchem a povrchově zuelnatělé byly i některé kořeny od něj, ale vypadalo to, že už je to staršího data - jestli tam kdysi pálili větve po těžbě...., alespoň tak mi to připadalo, protože je to na okraji mýtiny zarostlé vysokou trávou - ostřice apod. Nalezeno na konci září u Podlesí (místní část ValMezu). V té šedočerni (bývalého) spáleniště její oranžovohnědá barva doslova zářila. Až se divím, že ji tam někdo nezničil, protože do těchto míst chodí houbařit hodně místních - v blízkém okolí rostou krásné smrkáče, ale taky jsem tam o kus dál našel muchomůrky zelené, je to smíšený les.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory