Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Nevím
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: čt 14. listopadu 2013 22:39
  Předmět: Nevím
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevím, kde se mám "odpíchnout". Co to asi může být? Může mi někdo pomoci? Tyto houby rostly na okraji místa, kde se nacházel ohořelý pařez, zřejmě smrku. Spíše byl se zuelnatělým povrchem a povrchově zuelnatělé byly i některé kořeny od něj, ale vypadalo to, že už je to staršího data - jestli tam kdysi pálili větve po těžbě...., alespoň tak mi to připadalo, protože je to na okraji mýtiny zarostlé vysokou trávou - ostřice apod. Nalezeno na konci září u Podlesí (místní část ValMezu). V té šedočerni (bývalého) spáleniště její oranžovohnědá barva doslova zářila. Až se divím, že ji tam někdo nezničil, protože do těchto míst chodí houbařit hodně místních - v blízkém okolí rostou krásné smrkáče, ale taky jsem tam o kus dál našel muchomůrky zelené, je to smíšený les.

98.71 kB    
DSC07046L.jpg
   DSC07046L.jpg

Hercuus

PříspěvekZaslal: čt 14. listopadu 2013 23:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já bych hledal někde mezi lakovkami. Třeba taková lakovka statná - Laccaria proxima je celkem podobná
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: pá 15. listopadu 2013 23:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky, vypadá že je to přímo ona.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru